10 asiaa, joita et tiennyt Nicolas Cagesta

Saksalais-italialaista syntyperää oleva Hollywood-tähti Nicolas Cage on tuttu monista huikeista elokuvista. Tiesitkö näyttelijästä nämä asiat?

Kriitikoiden mielestä osa Nicolas Cagen elokuvista on hittejä, toiset floppeja, mutta mies on joka tapauksessa yksi Hollywoodin menestyneimmistä näyttelijöistä. Oscar-palkinnonkin ansainnut Cage on näytellyt yli 70 elokuvassa. Tiesitkö tähdestä nämä Digitalspy.co.uk:n listaamat asiat?

1. Nicolas Cage, syntymänimeltään Nicolas Kim Coppola, syntyi 7. tammikuuta 1964 vanhemmilleen Augustille ja Joylle. Hän tulee tunnetusta perheestä: isoisä oli säveltäjä Carmine Coppola, isoäiti näyttelijä Italia Pennino ja setä ohjaaja Francis Ford Coppola. Nicolaksen veli on ohjaaja Christopher Coppola ja toinen veli radiopersoona Marc "The Cope" Coppola.

2. Hän vaihtoi nimensä Coppolasta Cageksi uransa alkuvaiheessa, jottei tulisi yhdistetyksi jo kuuluisaan setäänsä. Idea nimeen Cage tuli sarjakuvahahmosta Luke Cage.

3. Cagesta tuli kaikkien aikojen nuorin miespääosan Oscar-palkinnon voittaja roolillaan elokuvasta Leaving Las Vegas, missä hän näytteli itsetuhoista alkoholistia. Uuden Oscar-ehdokkuuden hän sai roolisuorituksestaan elokuvassa Adaptation – Minun versioni.

4. Mies on ollut naimisissa kolmesti. Ensin David Arquetten siskon, näyttelijä Patricia Arquetten kanssa, sitten Elvis Presleyn tyttären Lisa Marien kanssa ja lopulta entisen tarjoilijan Alice Kimin kanssa, jonka kanssa on ollut naimisissa vuodesta 2004. Pari tapasi sushiravintolassa, jossa silloin 20-vuotias Kim oli töissä. Heillä on yhteinen poika nimeltä Kal-El, Supermiehen syntymänimen mukaan. Cagella on myös poika nimeltä Weston CoppolaCage aiemmasta suhteestaan.

5. Cage on ollut onnekas ja saanut näytellä yhdessä Hollywoodin kuumimpien kaunottarien kanssa, mukaan lukien Sarah Jessica Parkerin, Penélope Cruzin ja Angelina Jolien.

6. Hän on suuri sarjakuvafani ja kirjoittaakin poikansa Westonin kanssa omaa sarjakuvaa nimeltä Voodoo Child, jota Virgin Comics julkaisee. Kerran Cage osti huutokaupasta itselleen yli 400 antiikkista sarjakuvaa noin 1,2 miljoonan euron edestä!

7. Kiinteistöt ovat Cagen intohimo, mutta kenties hänen omituisin hankita on linnaa muistuttava rakennus Los Angelesissa. Hän on omistanut oikeankin linnan. Schloss Neidstein -linna sijaitsi Saksassa. Siinä oli 28 huonetta, mukaan lukien 10 makuuhuonetta. Linna maksoi Cagelle yli kaksi miljoonaa euroa.

8. Vaikka Cage onkin yksi Hollywoodin parhaiten tienaavista näyttelijöistä, mies ei todellakaan ole itsekäs rahankäyttäjä. Hän on lahjoittanut noin 1,5 miljoonaa euroa Amnesty Internationalille entisten lapsisotilaiden säätiötä varten.

9. Cage kärsii kovasta huimauksesta.

10. Tähden kanssa samaa koulua ovat käyneet muun muassa Angelina Jolie, Lenny Kravitz, David Schwimmer ja Betty White.

Tutustu myös näihin tähtiin:

MTV3/Helmi

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuva: Getty Images

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja