10 asiaa, joita et tiennyt Barbra Streisandista

Barbra Streisand on häikäisevän lahjakas laulaja ja näyttelijä. Mitä muuta tiedämme tästä upeasta naisesta? Lue Digitalspy.co.uk:n 10 asiaa, joita et tähdestä ehkä tiennyt.

Duck Sauce ei ole ainoa, joka ei saa tarpeekseen tästä Grammy-, Oscar- ja Tony -pystien voittajasta, laulaja-näyttelijä Barbra Streisandista. Faneja hemmoteltiin viime vuonna julkaistulla Barbra – The Ultimate Collection -albumilla. Mitä kaikkea tämä menestynyt nainen onkaan saavuttanut? Lue Digitalspy.co.uk:n lista!

1. Barbra Joan Streisand syntyi vanhemmilleen Emmanuelille ja Dianalle 24. huhtikuuta 1942 Brooklynissa, New Yorkissa. Hän oli kolmilapsisen perheen toinen lapsi. Hänen isänsä kuoli aivoverenvuotoon, kun Barbra oli vain vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen.

2. Barbra on ollut kahdesti naimisissa – Elliot Gouldin (Frendien "Jack Gellerin") vuosina 1963-1971, jonka kanssa hänellä on yhteinen lapsi. Vuonna 1998 Barbra avioitui James Brolinin kanssa. Heillä ei ole yhteisiä lapsia, mutta Brolinilla on poika edellisestä avioliitostaan, näyttelijä Josh Brolin. Sattumalta sekä Gould että Brolin näyttelivät vuonna 1977 samassa elokuvassa Capricorn One.

3. Barbra pudotti a-kirjaimen alkuperäisestä nimestään tavuttaessaan nimeään 18-vuotiaana. Hän on myöntänyt vihaavansa nimensä tavaamista, mutta kieltäytyi muuttamasta nimeään.

– Olin 18-vuotias ja halusin olla ainutlaatuinen, mutten halunnut vaihtaa nimeäni vain, koska se olisi ollut valehtelua. Ihmiset sanoivat, että voisit olla vaikka Joanie Sands tai jotain. Ja minä sanoin, että ei, otetaan vain a-kirjain pois ja nimeni on silti "Barbara", mutta uniikki.

4. Streisand on ainoa artisti, jonka albumit ovat olleet listaykkösenä viisi vuosikymmentä kuusikymmentäluvulta 2000-luvulle. Hän on saanut 51 kulta-, 30 platina- ja 18 moniplatina-albumia. Hänen vuoden 1964 LP People oli ensimmäinen hiteistä, joka pääsi top-listalle.

5. Streisand on saanut lukuisia kunnianosoituksia ja on ainoa, joka on kaapannut Oscarin, Grammyn, Tonyn, Emmyn, Directors Guild of American, Golden Globen, National Medal of Arts- ja Peabody -palkinnot. Hän on myös ainoana voittanut sekä näyttelijän että lauluntekijän Oscarin.

6. Streisand oli ohjaaja Ken Russellin ykkösvalinta vuoden 1996 Evita -elokuvan Eva Peronin rooliin. Barbra kieltäytyi roolista, joka päätyi lopulta Madonnalle.

7. Tähti perusti Streisand-säätiön vuonna 1986. Se on lahjoittanut yli 16 miljoonaa dollaria eli noin 12 miljoonaa euroa stipendien avulla kansallisille järjestöille, jotka työskentelevät varjellakseen ympäristöä, nostavat äänestysmäärää tiedottamisen avulla, suojelevat kansalaisten oikeuksia ja vapauksia, edistävät naisten asioita ja ydinvoiman aseistariisuntaa.

8. Streisand esiintyi ensi kertaa brittien televisioissa viime vuonna Friday Night With Jonathan Ross -ohjelman erikoisjaksossa. Esiintymisen ansiosta Love is the Answer -LP:stä tuli Streisandsin kolmas albumi, joka nousi Brittien top-listalle.

9. Hän palasi valkokankaalle vuonna 2004 elokuvassa Painajainen perheessä. Roz Fockerin rooli oli hänen ensimmäisensä sen jälkeen kun hän käsikirjoitti, ohjasi ja näytteli vuonna 1996 elokuvan Tilaa rakkaudelle. Streisand näyttelee Fockeria myös elokuvan jatko-osassa Pienin painajainen perheessä.

10. Barbran mukaan on nimetty ruusu, jota hän itse kutsuu "hyvin isoksi myyntihitiksi". Mikä tahansa ruusu ei saa kunniaa olla Barbra Streisandin ruusu.

– Sen täytyi olla hyvin terve, vastustuskykyinen ruusu. Sen täytyi olla upean tuoksuinen ja värin piti olla laventeli. Talossani tai puutarhassani ei ole mitään oranssia. Joten jos Streisand-ruusu on nupullaan, se on laventelin värinen. Kun se kukkii, se todella vaihtaa värejä kuin kameleontti – se edustaa aistejani, sillä persoonassani on monenlaisia pintoja.

Lisää kiinnostavia tähtiä:

MTV3/Helmi

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuvat: Getty Images, Splash News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja