10.4 Pikalasagne ja toscaomenat

Pikalasagne

  • 1 pkt lasagnelevyjä
  • 400 g valmista maustettua tomaattikastiketta
  • 4-5 dl valmista juustokastiketta tms
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • maustepippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • 100 g juustoraastetta
  • tilkka rypsiöljyä

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta seos suolalla, maustepippurilla ja yrteillä. Kokoa lasagne isoon uunivuokaan tai annosvuokiin niin että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä lasagnea uunissa n. 45 minuuttia.

Toscaomenat

  • 4 omenaa
  • 1 dl siirappia (tai vaahterasiirappia)
  • Tosca-kuorrutus:
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g mantelilastuja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa

Leikkaa omenat 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Valuta siirappia tasaisesti päälle. Kypsennä omenoita 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää kaikki muut aineet joukkoon. Sekoita hyvin ja lusikoi omenoiden päälle. Jatka paistamista 220 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kauniin värin. Tarjoile vaniljakastikkeen tai ?jäätelön kera.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat