4-5 dl vihreitä linssejä
3 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
vettä, suolaa
1/2 purjo tai 1 sipuli
noin 2 rkl sinappia
1-2 rkl omenaviinietikkaa
2-3 rkl öljyä
3-4 valkosipulinkynttä
400-500g joulu- tai muuta maustettua makkaraa
pippuria
persiljaa
(1 kerä amerikansalaattia)
1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinopenneiksi. Pätki varsisellerit ja silppua hyvin huuhdottu purjo.
2. Huuhdo linssit vedellä. Voit liottaa niitä halutessasi myös tunnin pari. Kaada linssit kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon kasvikset ja keitä hymyillen noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä, mutta vielä täysin ehjiä. Kaada loppuvesi pois. Sekoita keskenään sinappi, omenaviinietikka ja öljy ja sekoita linssien joukkoon. Anna maustua kannen alla.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja makkara ja paahda ne pannulla linssien kiehuessa. Jos makkaroista irtoaa paljon rasvaa, kaada se pois.
4. Sekoita keskenään makkarat ja linssit, mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa sellaisenaan leivän kanssa tai kaada linssi-makkaraseos salaattipedin päälle.
Energia: 650 kJ / 155 kcal
Prot. 6 g, hh 10 g, ra. 9 g

