10.11.2003 Täytetty broileri ja manteliomenat

1 kokonainen broileri
1 pak pekonia
1 sipuli
1 omena
300 g broilerin maksaa
1 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
1-2 dl ruokakermaa

1. Hienonna pekoni ja sipuli. Kuori ja paloittele omena. Paloittele broilerin maksa.
2. Paista pekoni pinnoitetulla paistinpannulla. Lisää sipuli ja omena ja paista hetki. Lisää sitten maksa ja paista, kunnes maksa on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Täytä broileri seoksella, laita broileri paistopussiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
4. Lisää lopun täytteen joukkoon kerma ja kiehauta kastike.

Manteliomenat

6 omenaa
1 pkt mantelimassaa
1 dl rusinoita
2 tl kanelia
2 dl vaniljakastiketta

1. Leikkaa omenoiden siemenkota pois omenaporalla. Täytä syntyneet reiät mantelimassalla ja rusinoilla. Ripottele pinnalle kanelia. Laita omenat voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Lue myös:

    Uusimmat