10.1.2003 Pestolla maustettu broilerinrinta ja vihanneskaalikääryleet

4 kpl nahallista broilerinrintaleikettä
1 puntti basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
0,5 dl parmesaanijuustoa raasteena
suolaa ja mustapippuria

Poista rintaleikkeistä luut. Jätä nahka paikoilleen. Valmista pesto laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Voit soseuttaa ainekset myös sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Irrota nahka osittain broilerinfileistä. Laita ruokalusikallinen pestoa kunkin broilerinfileen nahan alle ja painele tasaiseksi. Mausta leikkeet vielä suolalla ja pippurilla sekä hieraise tilkka oliiviöljyä fileiden pintaan. Laita uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja paahda uunin yläosassa ylävastuksilla n. 15 min. 225 asteessa eli kunnes broleri on kypsä ja nahkapuoli kauniin ruskea ja rapea.

Energia: 1,2 MJ / 280 kcal
Prot. 22 g, hh 1 g, ra. 21 g

Vihanneskaalikääryleet


(määrästä tulee 12-16 käärylettä)

1 savojinkaali
2 porkkanaa
2 perunaa
2 dl vihreitä linssejä
1 rkl tomaattisosetta
2 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
suolaa ja mustapippuria
sokeria ja laakerinlehti
Irrota päällimmäiset, isoimmat lehdet kaalista kokonaisina ja kiehauta niitä 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Poista lehtiruodit. Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat ja sipulit (voit käyttää muitakin vihanneksia mielesi mukaan) . Suikaloi myös kaalin sisustaa puolen litran verran. Kuullota kasarissa vihanneksia tilkassa öljyä. Lisää tomaattisose ja kuullota tovi lisää. Lisää sitten tomaattimurska, liotetut ja siivilöidyt linssit ja vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös laakerinlehti. Hauduta hiljakseen n. 1 tunti. Eli kunnes neste haihtuu ja seoksesta tulee kypsää ja sakeaa. Mausta sitten suolalla, pippurilla ripauksella sokeria ja pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Anna jäähtyä kunnolla. Rullaa täytteestä kääryleitä normaaliin tapaan. Aseta rullat saumapuoli alaspäin sopivan kokoiseen, kannelliseen vuokaan. Lisää tilkka öljyä ja vettä, sulje tiiviisti kannella ja kypsennä uunissa n. 30 min. 200 asteessa. Tarjoa heti tai uudelleen lämmitettynä.

Energia: 0,2 MJ / 55 kcal
Prot. 3,3 g, hh 9,2 g, ra. 0,4 g



Paula Nieminen Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat