1,5-vuotias lapsi päätyi ensiapuun – äiti varoittaa muita vanhempia vauvaöljyn vaaroista: "Miten en ollut tiennyt sitä?"

Amerikkalaisäiti varoittaa vauvaöljyn vaarallisuudesta lapsille. Hänen oma poikansa joutui ensiapuun tämän juotua tuttua hoitoöljyä. Aiheesta uutisoi muun muassa People.

Kun Casey Ingraham meni suihkuun, hänen 1,5 vuoden ikäinen poikansa Graysen seurasi mukana. Poika sai käsiinsä pöydältä vauvaöljyn, jota onnistui juomaan hiukan.

– Kun Casey oli suihkussa, hän kuuli Graysenin yskivän. Silloin hän katsoi ulos ja huomasi Graysenin laittavan vauvaöljypullon takaisin tasolle ja tekevän 'kuvottavaa'-ilmeen, kertoo pojan äiti Jenna Joy Ingraham  People-lehdelle.

Vanhemmat ajattelivat, että vauvaöljyn paha maku olisi pahinta, mitä poika joutuisi öljyä juotuaan kokemaan. He eivät siksi olleet ollenkaan huolissaan.

Nielaisiko lapsi jonkin vierasesineen? Näin autat tukehtuvaa lasta, katso ohjeet alla olevalta videolta! (Artikkeli jatkuu videon alla.)

0:44

Outo oireilu alkoi pian

Pian tavallisesti aktiivinen poika alkoi kuitenkin käyttäytyä kummallisesti. Graysen oli veltto ja unelias, nukahteli istuessaan eikä reagoinut vanhemmilleen. Jenna Joyn mukaan poika räpytteli silmiään todella hitaasti.

Äiti soitti sairaanhoitajalle, joka ohjasi heidät soittamaan myrkytyskeskukseen. Sieltä vanhemmat ohjattiin välittömästi viemään poika ensiapuun.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olin kauhean peloissani. Olin hämmentynyt. Aloin panikoida, koska en ollut tajunnut, että vauvaöljy oli sellainen myrkky. Olimme laittaneet sitä lapsiimme, se on varta vasten tehty lapsille, Jenna Joy sanoo.

Äiti jäi kotiin perheen toisen pojan kanssa, kun isä Casey vei Graysenin kiireesti sairaalaan. Poika joutui olemaan sairaalassa usean tunnin.

– He ottivat röntgenkuvat hänen pienistä keuhkoistaan ja kertoivat Caseylle, että se on vastaavaa kuin sinä tai minä joisimme bensiiniä, Jenna Joy kirjoittaa Facebookissa.

– Mitä? Miten en ollut tiennyt sitä?

Varoittava tarina leviää Facebookissa

Jenna Joy myöntää, että heidän suuri virheensä oli jättää vauvaöljy lapsen ulottuville. Graysen onneksi kuitenkin selvisi säikähdyksellä eikä vauvaöljyn nieleminen johtanut vakavampiin oireisiin.

Jenna Joy jakoi tarinan myös Facebookiin varoittaakseen muita vanhempia vauvaöljyn vaaroista. Marraskuun loppupuolella tehty julkaisu on kerännyt jo yli 28 000 reaktiota ja tuhansia kommentteja.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Erilaiset petroliöljyt ja eteeriset öljyt voivat aiheuttaa nieltyinä lapsille vakavia oireita ja vammautumisvaaran. Ota ensiapuun aina kuva pullosta ja sen etiketistä.

Lähteet: People, Facebook, Insider, HUS

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja