1.3 Italialainen menu

Fenkoli-pecorinosalaatti/ Insalata di finocchi con pecorino

  • 2 fenkolia
  • Kastike:
  • 5-6 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1/2tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl sitruunanmehua tai 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl höylättyjä pecorinojuustolastuja
  • nippu (sileälehtistä) persiljaa

Sekoita öljyn joukkoon sinappi, suola, mustapippuri, sitruunanmehu tai valkoviinietikka sekä pieneksi hakattu valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin. Huuhtele 2 fenkolia, puolita ja leikkaa suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle silputtua lehtipersiljaa ja höylättyä pecorinoa.

Pennejä gorgonzolakastikkeessa/ Penne al gorgonzola

  • 400 g pennejä
  • 200 g gorgonzolaa tai Aura-juustoa
  • 3-4 dl kuohukermaa
  • tuoretta salviaa hienonnettuna tai n. 2 rkl kuivattuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Keitä pasta al dente. Laita paistinpannun pohjalle tilkka öljyä, lisää kerma ja salvia ja kiehauta. Lisää juusto pieninä paloina. Hämmennä kunnes juusto on sulanut. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Kaada pasta kulhoon, lisää kastike, sekoita ja tarjoa heti.

Pannacotta appelsiinikastikkeen kera/ Pannacotta all'arancia

  • 5 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 rkl liivatejauhetta
  • karamellikastike:
  • 1,25 dl sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu¨

Kiehauta kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun seos on kiehunut, ota se pois liedeltä ja sekoita joukkoon kuumaan vesitilkkaan sekoitettu liivatejauhe.

Kuumenna toisessa kattilassa sokeri sekoittaen sitä koko ajan.Kun sokeri on sulanut sekoita joukkoon vähän kerrallaan appelsiininmehu. Laita pienten vuokien (esimerkiksi tefloniset muffinsivuoat käyvät hyvin) pohjalle karamellikastiketta. Kaada hyvin sekoitettu ja jäähtynyt kermaseos päälle. Laita vuoat jääkaappiin jäähtymään vuorokaudeksi. Tarjoile esimerkiksi mintunlehdillä koristeltuna.

Resepti: Marja Lindfors

Lue myös:

    Uusimmat