1.12. Vuohenjuusto-granaattiomenasalaatti

Vuohenjuusto-granaattiomenasalaatti

  • 2 ruukkua erilaisia salaatteja
  • 1 punasipuli
  • 1 kurkku
  • 300 g vuohenjuustoa (esim. riblaire)
  • 1 granaattiomena
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • lisäksi:
  • 4 paksua viipaletta maalaisleipää
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tilkka oliiviöljyä

Pese salaatit ja revi ne reiluiksi paloiksi. Pese kurkku hyvin ja leikkaa se ensin pituussuunnassa halki ja sitten viipaleiksi.

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Levitä salaatti vadille ja asettele päälle kurkku- ja sipuliviipaleet. Pirskota päälle kevyesti oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa sekä mausta suolalla ja pippurilla.

Revi vuohenjuusto vihannesten päälle reiluiksi paloiksi. Halkaise granaattiomena ja poista siemenet varovasti.

Ripottele ne koristeeksi salaatin pinnalle. Ripottele päälle vielä kevyesti suolaa ja mustapippuria.

Halkaise valkosipulin kynsi ja hiero valkosipulia leipäviipaleiden pintoihin. Sivele leivät vielä oliiviöljyllä ja paahda leivät pannulla rapeiksi. Tarjoa salaatin lisukkeena.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat