Pitääkö lastenvaunuille tehdä tilaa täydessä bussissa? Bussikuski vastaa

Lastenvaunuille on varattu linja-autossa oma paikka, mutta jos bussi on täynnä, vaunuilla, pyörätuolilla ja rollaattorin avulla liikkuvien pitää odottaa seuraavaa vuoroa.

Lastenrattaille on varattu bussissa oma paikka, mutta tämä erikoisjärjestely ei kuitenkaan tarkoita etuoikeutettua asemaa muihin matkustajiin nähden.

Kuljetettaessa alle 7-vuotiasta lasta rattailla, aikuisella on oikeus matkustaa linja-autossa ilmaiseksi – edellyttäen, että linja-autossa on tilaa, Helsingin seudun liikenteen bussilinjoja ajava kuljettaja Frank Ahrenberg muistuttaa.

Jos bussissa on tilaa, matkustajat siirtyvät usein muille paikoille tehden tilaa vaunuille.

Jos linja-auto on kuitenkin niin täynnä, että sinne ei edes voida tehdä tilaa rattaille, lastenvaunujen kanssa matkustavan täytyy odottaa seuraavaa bussia.

Muita matkustajia ei siis voi esimerkiksi pyytää poistumaan linja-autosta, jotta rattaille saataisiin tilaa.

Sama koskee myös pyörätuolien ja rollaattorien kanssa liikkuvia.

– Ja kyllä sen huomaa, jos linja-auto on ihan täynnä, että ei sinne ruveta edes änkeämään lastenvaunuilla. He ymmärtävät sen itse ja odottavat seuraavaa vuoroa, Ahrenberg sanoo.

Katso myös: Osaatko antaa linja-autolle riittävästi tilaa? Näin paljon se sitä vaatii

Osaatko antaa linja-autolle riittävästi tilaa? Näin paljon se sitä vaatii 8:36
Autoliiton videolla annetaan ohjeita linja-auton huomioimiseen liikenteessä. Linja-auton kohtaamiseen liittyy useita tilanteita, joissa henkilöauton kuljettajan on oltava valmis joustamaan omista oikeuksistaan.

Lue myös:

    Uusimmat