Vapun suosikkiherkut ruokakaupoissa: Nämä suomalaiset ostavat eniten nakkeja ja perunasalaattia

Donitsien makutestissä löytyi suosikki: "Maistuu ihan vappumunkilta" 7:58 Donitsien makutestissä löytyi suosikki: "Maistuu ihan vappumunkilta"
Katso myös: Donitsien makutestissä löytyi suosikki

Tippaleivät, munkit, sima, perunasalaatti ja nakit ovat vapun perinteisiä herkkuja, mutta herkuttelussa löytyy kiinnostavia eroja niin eri maakuntien kuin ikäryhmienkin välillä.

S-ryhmän myyntidatan perusteella viime vuonna esimerkiksi tippaleipien kysyntä lisääntyi vapun alla erityisesti Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Valmiit munkit kävivät kaupaksi puolestaan Kainuussa ja Kanta-Hämeessä.

Sima maistui koko maassa, mutta erityisesti Pohjanmaalla perinteisen siman ainekset, kuten hiiva, sitruuna ja rusinat, kasvattivat vapun alla suosiotaan selvästi.

– Tämä saattaa kertoa siitä, että Pohjanmaalla simaa valmistetaan useammin myös itse, SOK marketkaupan ryhmäpäällikkö Juha Nieminen arvioi tiedotteessa.

Perunasalaatti ja nakit vanhemman ikäryhmän suosiossa

Myös perunasalaattia ja nakkeja katetaan vapun pöytiin ja piknikeille.

S-ryhmän ruokakaupoissa perunasalaatin myynti jopa seitsenkertaistui ja nakkien kaksinkertaistui vapun alla viime vuonna tavanomaiseen viikkoon verrattuna.

Perunasalaatti korostuu erityisesti vanhempien ikäryhmien ostoksissa.

– Heidän ostoskoreistaan löytyy nuoria ikäryhmiä useammin myös muita perinteisiä herkkuja kuten munkkeja ja tippaleipiä. Myös valmista simaa sekä perinteisen siman aineksia ostetaan vanhemmissa ikäryhmissä keskimääräistä enemmän, S-ryhmästä tiedotetaan.

Nuoremmille maistuvat sipsit ja pizza

Nuorempien ikäryhmien ostoksissa näkyy monipuolisempi vappumaku.

S-ryhmän myyntidatan perusteella muun muassa pakastepizzojen, hampurilais- ja hodarisämpylöiden, texmex-tuotteiden ja erilaisten snacksien kuten sipsien kysyntä kasvaa vapun alla selvästi nuorempien ikäryhmien keskuudessa.

Foliopallot suosittuja

Vappua juhlistetaan myös serpentiinillä ja ilmapalloilla, joista foliopallot ovat S-ryhmän myyntidatan mukaan suosituimpia. 

– Viime vuonna foliopalloja myytiin S-ryhmän kaupoista vapuksi satoja tuhansia kappaleita. Suosiotaan ovat kasvattaneet erityisesti muotofoliopallot kuten ruusun tai eri eläinten muotoiset pallot, S-ryhmän tiedotteessa kerrotaan. 

– Myös piknikille mukaan sopivien bluetooth-kaiuttimien myynti kasvaa ennen vappua noin 30 prosenttia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!