Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus jättää tehtävänsä

Tiedotteen mukaan yhtiön hallitus ja Lehmus sopivat asiasta yhteisesti. Lehmus jatkaa tehtävässä, kunnes hänen seuraajansa aloittaa.

Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus jättää tehtävänsä, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Lehmus on toiminut tehtävässä toukokuusta 2022 lähtien.

Neste kertoo, että  Lehmus jatkaa toimitusjohtajana kunnes hänen seuraajansa aloittaa.

Yhtiön kertoo aloittaneensa uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

Yhtiö kertoi viime viikolla vertailukelpoisen käyttökatteensa laskeneen tammi-maaliskuussa 551 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 830 miljoonasta eurosta. Lehmus kertoi tuolloin, että poliittisten lakkojen negatiivinen vaikutus oli ollut 10–15 miljoonan euron luokkaa.

Uusiutuvissa tuotteissa vertailukelpoinen käyttökate putosi tammi-maaliskuussa 242 miljoonaan euroon vertailukauden 415 miljoonasta eurosta. Lehmuksen mukaan tähän vaikutti uusiutuvan dieselin selvästi heikentynyt markkina.

Nesteen liikevaihto puolestaan laski markkina- ja myyntihintojen laskun myötä. Tammi-maaliskuun liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa. Vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin liikevaihto oli 5,3 miljardia euroa.

Uudistettu organisaatio

Nesteen organisaatiomuutos tuli valmiiksi tammi-maaliskuun aikana. Maaliskuussa Neste kertoi, että se vähentää Suomessa noin 320 työtehtävää. Yhtiö yhdisti kolme uusiutuvien tuotteiden liiketoimintayksikköään.

Lisäksi Neste arvioi, että muualla maailmassa vähennetään noin 70 työtehtävää.

Tulosjulkistuksen yhteydessä kerrottiin, että Nesteen painopisteitä ovat tänä vuonna esimerkiksi uusiutuvan lentopolttoaineen myynnin merkittävä kasvu ja kulurakenteen virtaviivaistaminen.

Kuluvan vuoden markkinanäkymiin heijastuvat geopoliittiset jännitteet. Maailmantalouden näkymien ja geopoliittisen tilanteen epävarmuus jatkuu, minkä odotetaan aiheuttavan markkinoiden epävakautta myös jatkossa. Öljytuotteissa geopoliittiset jännitteet vaikuttavat yhä jalostusmarkkinoihin.

Lue myös:

    Uusimmat