Saara Arvan ruumis löytyi – näin taposta epäilty Mika Moring reagoi tietoon kuulustelussa

Mika Moring kiistää syyllistyneensä henkirikoksiin - asianajajan mukaan on vain aihetodisteita 7:18
Mika Moring kiistää syyllistyneensä henkirikoksiin – asianajajan mukaan näyttönä on vain aihetodisteita.

Sarjasaalistajaksi kutsutulla Mika Moringilla on edessä useita kuulusteluja Saara Arvan löytymisen seurauksena.

Henkirikoksista epäillyn Mika Moringin asianajaja Matti Nurmela kertoi Rikospaikan haastattelussa, mitä Moring itse ajattelee siitä, että häntä on mediassa kutsuttu sarjasaalistajaksi.

– Hän ei pidä siitä. Hän kokee sen hyvin vastenmielisenä ja että se ei liity hänen henkilöönsä, Nurmela sanoi.

Moringia epäillään Saara Arvan ja Katja Miinalaisen tapoista. Miinalainen on edelleen kateissa. Nurmelan mukaan Moring kiistää yhä jyrkästi syyllistyneensä henkirikoksiin.

Poliisi on kuulustellut Moringia kertaalleen sen jälkeen, kun Pohjois-Savosta huhtikuun alussa löytynyt ruumis varmistui Saara Arvaksi. Vuonna 2019 kadonnut Arva oli viimeksi nähty Moringin seurassa.

– Näytöllisesti se on indision (aihetodiste) tasolla. Se ei osoita mitään henkirikoksen tekemisestä. Täytyy olla tiedossa kuolinsyy, tekotapa ja vielä motiivi. Nämä kaikki ovat arvailujen tasolla tällä hetkellä, Nurmela sanoi.

"Heidän välillään ei ollut väkivaltatilanteita"

Nurmelan mukaan Moring suhtautui kuulusteluissa neutraalisti siihen, kun poliisi kertoi Arvan ruumiin löytymisestä.

– Moring vahvisti sen aikaisemman kertomuksensa. He erosivat Arvan kanssa tilanteessa, jossa heidän välillään ei ollut ollut minkäänlaisia väkivaltatilanteita. Arva oli poistunut hänen seurastaan omasta vapaasta tahdostaan, Nurmela sanoi.

Moring on aiemmin saanut kuuden ja kahden vuoden vankeustuomiot useisiin naisiin kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

– Tässä on niihin liittyen vielä monta kiveä käännettävänä ennen kuin Moringin tuomiot ovat lopullisesti lainvoimaisia, Nurmela totesi.

Saaran Arvan ruumiin löytyminen merkitsi sitä, että vainajan jäänteisiin liittyvät tutkimukset kestävät todennäköisesti kuukausia. 

– Useita Moringin kuulemisia varmasti tapahtuu, Nurmela arvioi.

Katso videolta Nurmelan koko haastattelu Rikospaikassa.

Lue myös:

    Uusimmat