Munarinkelit

Nämä perinteisen muotoiset rinkelit valmistetaan taikinasta, johon tulee sekä keitettyjä että raakoja munankeltuaisia.

30 kpl

  • 2 kovaksi keitettyä munankeltuaista
  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 150 g voita
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Koristeluun

  • vatkattua munanvalkuaista, raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muussaa keitetyt munankeltuaiset raakojen keltuaisten kera.

2. Työstä mukaan sokeri, voi pieninä nokareina ja viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan.

3. Pyörittele taikinasta pikkusormen paksuisia pitkoja, leikkaa ne n. 10 cm pituisiksi paloiksi ja muotoile rinkeleiksi. Laita leivinpaperille pellille.

4. Penslaa rinkelit munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 5-7 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat