Munarinkelit
Nämä perinteisen muotoiset rinkelit valmistetaan taikinasta, johon tulee sekä keitettyjä että raakoja munankeltuaisia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
30 kpl
- 2 kovaksi keitettyä munankeltuaista
- 2 raakaa munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 150 g voita
- n. 5 dl vehnäjauhoja
Koristeluun
- vatkattua munanvalkuaista, raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muussaa keitetyt munankeltuaiset raakojen keltuaisten kera.
2. Työstä mukaan sokeri, voi pieninä nokareina ja viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan.
3. Pyörittele taikinasta pikkusormen paksuisia pitkoja, leikkaa ne n. 10 cm pituisiksi paloiksi ja muotoile rinkeleiksi. Laita leivinpaperille pellille.
4. Penslaa rinkelit munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 5-7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan