Mustikkapullat kuorrutteella
Nämä ovat ihanan maukkaita hillolla täytettyjä ”luolia”. Voit vaihtaa hillon myös vadelmaan tai mansikkaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 35 kpl
- 2 dl maitoa, kädenlämpöistä
- 50 g hiivaa
- n. 10 dl vehnäjauhoja
- 200 g pehmeää voita
- 2 dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
Täyte
- 1 ½ dl mustikkahilloa
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- hieman munanvalkuaista
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva maitoon. Työstä mukaan 4 dl jauhoja ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
2. Työstä mukaan sokeri, voi ja munat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi tarpeeksi jauhoja, jotta taikinasta tulee sopivan notkea eikä se enää tahmaa. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä kahdeksi pitkoksi jotka paloitellaan. Laita palat paperivuokiin pellille. Leikkaa jokaiseen pullaan ristiviilto ja laita viiltoon nokare hilloa. Kohota 40 minuuttia.
3. Penslaa pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Sekoita kuorrutus ja kuorruta kun pullat ovat jäähtyneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa