Mustikkapullat kuorrutteella

Nämä ovat ihanan maukkaita hillolla täytettyjä ”luolia”. Voit vaihtaa hillon myös vadelmaan tai mansikkaan.

n. 35 kpl

  • 2 dl maitoa, kädenlämpöistä
  • 50 g hiivaa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 1 ½ dl mustikkahilloa

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • hieman munanvalkuaista
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva maitoon. Työstä mukaan 4 dl jauhoja ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

2. Työstä mukaan sokeri, voi ja munat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi tarpeeksi jauhoja, jotta taikinasta tulee sopivan notkea eikä se enää tahmaa. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä kahdeksi pitkoksi jotka paloitellaan. Laita palat paperivuokiin pellille. Leikkaa jokaiseen pullaan ristiviilto ja laita viiltoon nokare hilloa. Kohota 40 minuuttia.

3. Penslaa pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Sekoita kuorrutus ja kuorruta kun pullat ovat jäähtyneet.

Parhaat ruokaohjelmat