Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkapullat kuorrutteella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat ihanan maukkaita hillolla täytettyjä ”luolia”. Voit vaihtaa hillon myös vadelmaan tai mansikkaan.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

n. 35 kpl

  • 2 dl maitoa, kädenlämpöistä
  • 50 g hiivaa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 1 ½ dl mustikkahilloa

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • hieman munanvalkuaista
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva maitoon. Työstä mukaan 4 dl jauhoja ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

2. Työstä mukaan sokeri, voi ja munat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi tarpeeksi jauhoja, jotta taikinasta tulee sopivan notkea eikä se enää tahmaa. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä kahdeksi pitkoksi jotka paloitellaan. Laita palat paperivuokiin pellille. Leikkaa jokaiseen pullaan ristiviilto ja laita viiltoon nokare hilloa. Kohota 40 minuuttia.

3. Penslaa pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Sekoita kuorrutus ja kuorruta kun pullat ovat jäähtyneet.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutKustin pullatJuhlapullatLusseleivonnaisetMustikkamuffinitSahramipullat rahkasta
PullatMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku