Laventelikorput
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667726/landscape16_9/515/290/5bd5053a6b05a5a91f1374aae03d28c1/gM/902600-2050.jpg)
Nämä tuoksuvat ja maistuvat unenomaisen hyvältä. Leivo, kun löydät kuivattua laventelia. Korput sopivat hyvin kahvin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g manteleita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kuivattuja laventelinkukkia
- 100 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 1 munanvalkuainen penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha puolet manteleista, rouhi loput ja sekoita ne jauhojen, leivinjauheen ja laventelin kera.
2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Työstä mukaan manteliseos ja kananmuna. Jaa taikina kolmeen osaan, pyörittele n. 30 cm pitkoiksi. Laita pitkot voidellulle pellille, litistä hieman, penslaa munanvalkuaisella ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
3. Ota pelti uunista, alenna lämpö 100 asteeseen. Paloittele pitkot ja kuivaa korppuja uunissa, uuninluukku raollaan, vähintään 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka