Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laventelikorput

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä tuoksuvat ja maistuvat unenomaisen hyvältä. Leivo, kun löydät kuivattua laventelia. Korput sopivat hyvin kahvin kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 100 g manteleita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kuivattuja laventelinkukkia
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 munanvalkuainen penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha puolet manteleista, rouhi loput ja sekoita ne jauhojen, leivinjauheen ja laventelin kera.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Työstä mukaan manteliseos ja kananmuna. Jaa taikina kolmeen osaan, pyörittele n. 30 cm pitkoiksi. Laita pitkot voidellulle pellille, litistä hieman, penslaa munanvalkuaisella ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

3. Ota pelti uunista, alenna lämpö 100 asteeseen. Paloittele pitkot ja kuivaa korppuja uunissa, uuninluukku raollaan, vähintään 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Mustikkapullat kuorrutteellaVoikeksitMantelikaaretRouheat pomeranssikorputLusseleivonnaisetRuususämpylät
PikkuleivätKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti