Laventelikorput

Nämä tuoksuvat ja maistuvat unenomaisen hyvältä. Leivo, kun löydät kuivattua laventelia. Korput sopivat hyvin kahvin kera.

Neljälle

  • 100 g manteleita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kuivattuja laventelinkukkia
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 munanvalkuainen penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha puolet manteleista, rouhi loput ja sekoita ne jauhojen, leivinjauheen ja laventelin kera.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Työstä mukaan manteliseos ja kananmuna. Jaa taikina kolmeen osaan, pyörittele n. 30 cm pitkoiksi. Laita pitkot voidellulle pellille, litistä hieman, penslaa munanvalkuaisella ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

3. Ota pelti uunista, alenna lämpö 100 asteeseen. Paloittele pitkot ja kuivaa korppuja uunissa, uuninluukku raollaan, vähintään 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!