Kanelileivät

Nämä kaulitut pikkuleivät maustetaan kanelilla. Voit muunnella niiden muotoja erilaisilla muoteilla.

150 kpl

  • 250 g pehmeää voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 4 munankeltuaista
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 munanvalkuainen
  • raesokeria
  • kanelia

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.

2. Työstä mukaan jauhot kunnes saat notkean taikinan, kaulitse taikina ohueksi.

3. Ota taikinasta pikkuleipiä muotilla, laita ne leivinpaperille pellille. Laita päälle leivinpaperia ja asettele monta kerrosta pikkuleipiä samalle pellille. Laita pelti kylmään 1 tunniksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

4. Penslaa pikkuleivät munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa yksi kerros kerrallaan n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.