Kanelileivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667482/landscape16_9/515/290/ac4bba2f9a79d984dc375807fe910179/ER/899018-3175.jpg)
Nämä kaulitut pikkuleivät maustetaan kanelilla. Voit muunnella niiden muotoja erilaisilla muoteilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
150 kpl
- 250 g pehmeää voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 4 munankeltuaista
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 1 munanvalkuainen
- raesokeria
- kanelia
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Työstä mukaan jauhot kunnes saat notkean taikinan, kaulitse taikina ohueksi.
3. Ota taikinasta pikkuleipiä muotilla, laita ne leivinpaperille pellille. Laita päälle leivinpaperia ja asettele monta kerrosta pikkuleipiä samalle pellille. Laita pelti kylmään 1 tunniksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
4. Penslaa pikkuleivät munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa yksi kerros kerrallaan n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka