Hiekkakakut
Nimestään huolimatta hiekkakakut maistuvat ihanilta! Nimi viittaa vaaleanruskeaan ulkonäköön - ei siis makuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
40 kpl
- 225 g voita
- 1 ¾ dl kidesokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 20 kaltattua mantelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi vaaleanruskeaksi mutta älä anna sen palaa. Anna jäähtyä.
2. Työstä voi, sokeri, vanilja ja viimeiseksi jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen, sopivan notkeaksi taikinaksi.
3. Pyörittele taikina pitkoiksi, jaa ne paloiksi ja kääri niistä pieniä, pyöreitä pikkuleipiä, jotka laitat leivinpaperille pellille. Paina jokaisen päälle puolikas manteli. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan