Hiekkakakut

Nimestään huolimatta hiekkakakut maistuvat ihanilta! Nimi viittaa vaaleanruskeaan ulkonäköön - ei siis makuun.

40 kpl

  • 225 g voita
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 20 kaltattua mantelia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi vaaleanruskeaksi mutta älä anna sen palaa. Anna jäähtyä.

2. Työstä voi, sokeri, vanilja ja viimeiseksi jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen, sopivan notkeaksi taikinaksi.

3. Pyörittele taikina pitkoiksi, jaa ne paloiksi ja kääri niistä pieniä, pyöreitä pikkuleipiä, jotka laitat leivinpaperille pellille. Paina jokaisen päälle puolikas manteli. Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!