Marenkipikkuleivät

Nämä ovat ihanan maukkaita pikkuleipiä, rapealla pohjalla ja hieman sitkeällä marenkipeitteellä. Voit myös ripotella marengin päälle hieman paahdettua mantelia ennen paistamista.

n. 50 kpl

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 munankeltuaista
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Marenki

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita voista ja jauhoista murutaikina. Työstä mukaan keltuaiset sekä niin paljon vettä että saat sopivan kiinteän taikinan. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi, joka peittää leivinpaperin. Siirrä leivinpaperi taikinalevyn kera pellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja perunajauhot samalla vatkaten.

3. Levitä vaahto taikinalevylle, paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Leikkaa levy viistoiksi paloiksi sen jäähdyttyä.

Parhaat ruokaohjelmat