Marenkipikkuleivät
Nämä ovat ihanan maukkaita pikkuleipiä, rapealla pohjalla ja hieman sitkeällä marenkipeitteellä. Voit myös ripotella marengin päälle hieman paahdettua mantelia ennen paistamista.
n. 50 kpl
- 200 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 munankeltuaista
- 2-3 rkl kylmää vettä
Marenki
- 2 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita voista ja jauhoista murutaikina. Työstä mukaan keltuaiset sekä niin paljon vettä että saat sopivan kiinteän taikinan. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi, joka peittää leivinpaperin. Siirrä leivinpaperi taikinalevyn kera pellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja perunajauhot samalla vatkaten.
3. Levitä vaahto taikinalevylle, paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Leikkaa levy viistoiksi paloiksi sen jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti