Voikeksit
Näissä ihanan makeissa kahvikekseissä voin maku korostuu - hyvässä mielessä.
90 kpl
- 375 g voita
- 2 ¼ dl kidesokeria
- 4 munankeltuaista
- 1 kananmuna
- reilut 8 dl vehnäjauhoja
- munanvalkuaista penslaukseen
- hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Työstä voi ja sokeri yhteen, lisää keltuaiset yksi kerrallaan sekä kokonainen kananmuna.
2. Lisää jauhoja kunnes saat notkean taikinan. Laita taikina jääkaappiin yön yli.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina pala kerrallaan ja ota siitä muotilla pyöreitä paloja. Laita ne leivinpaperille pellille, penslaa munanvalkuaisella ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista uunissa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan