Rakastatko Marianne-karkkeja? Tämä uutuusjäätelö on sinulle – taustalla suurempi ilmiö Suomessa

4:07 Tiesitkö? Näin uusia jäätelömakuja kehitellään

Mariannen makuista jäätelöä saa pian puolen litran pakkauksessa.

Tiesitkö, miten jäätelömakuja kehitellään? Katso yllä olevalta videolta!

Froneri kertoo tiedotteessaan tuovansa klassikkokarkin makuisen jäätelön myös kotipakastimiin. Aiemmin puikkomuodossa myytyä Fazer Marianne -jäätelöä saa syksyllä 2020 kotipakkauksessa. Pakkauskoko on puoli litraa.

Myös mielipiteitä jakanutta Vihreiltä kuulilta maistuvaa jäätelöä saa jälleen.

Pakastealtaista on jo aiemmin voinut ostaa esimerkiksi suosikkikeksi Oreon makuista jäätelöä sekä makeisvalmistaja Pandan lakritsilla päällystettyjä jäätelöpuikkoja. Mars on myös muun muassa tuonut sen suositut suklaamaut, kuten Twixin, Snickersin ja Marsin, jäätelöihin ja valmispirtelöihin.

"Karkkiherkut" ovat jo ilmiö

Suosikkikarkkeihin perustuvat herkut ovatkin viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Kauppoihin ovat astelleet esimerkiksi Vihreä kuula -tähtitortut sekä Turkinpippuri-, Pätkis-, Omar- ja Lontoon rae -munkit. Entä muistatko karkkeihin perustuneen Ässä Munkixin?

Selvitimme jo 2016, miten Omar-munkit ja berliininmunkit eroavat toisistaan:

0:40

Kesällä 2020 Fazer ilmoitti myös lanseeraavansa "legendaarisella Pihlaja-karkilla" kuorrutetun joulutortun; esimerkiksi Lidl lanseerasi jo aiemmin oman toffeetähtitorttunsa.

Suomalainen makeisvalmistaja Halva sekä ruotsalainen Candy People tiedottivat keväällä kiepauttaneensa karkkitrendin toisinpäin Kingis-jäätelön makuisten karkkien muodossa!

Toinen trendi on terveellisyys

Toinen uutuustrendi jäätelöaltaissa ovat maidottomat, kasvipohjaiset vegaanijäätelöt.

–  Kysyntä on kasvussa sekä herkuttelu-, vege- ja lifestylejäätelöissä, kuten sokeroimattomissa ja proteiinipitoisissa vaihtoehdoissa. Kerta-annosjäätelöissä on selvästi kahden suuntaista trendiä: sekä tuhdimmat isot puikot ja tuutit että raikkaat ja kevyet mehujäät ovat kasvattaneet myyntiään, valikoimapäällikkö Juhani Haara S-ryhmän marketkaupasta paljasti Makuja-sivustolle aiemmin.

Kolmas, nouseva trendi ovat jämäjäätelöt, eli jäätelöt, jotka on tehty muiden herkkujen "jämistä". Mukaan ilmiöön on hypännyt esimerkiksi Ingman, mutta myös Froneri tiedotti uudesta, suklaan ja mangon makuisesta Aino-jämäjäätelöstä.

Lähde: Froneri Finland Oy

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja