Tiesitkö? Näillä suomalaisjäätelöillä suuri suosio Ruotsissa – Suomessakin markkina kasvaa kohinalla: "Eniten lämmitti yksi asiakaspalaute..."

3:10 Tiesitkö? Näillä suomalaisjäätelöillä suuri suosio Ruotsissa – Suomessakin markkina kasvaa kohinalla

Vegaanijäätelöt ovat tulleet markkinoille jäädäkseen. Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto kertoo, miten ja miksi vegaanijäätelöitä valmistetaan.

Kasvisruokatrendi näkyy jäätelöaltaissakin. Maidottomat, kasvipohjaiset vegaanijäätelöt ovat yhä tutumpi näky niin kaupan pakastealtaissa kuin jäätelökioskeissakin. Helsinkiläisen Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto kertoo, että vegaanijäätelöitä valmistetaan perinteisesti erilaisista pähkinöistä, kaurasta tai kookoksesta. 

– Kaikissa näissä on oma tietty erikoismakunsa ja kaikilla saa erilaisen koostumuksen. Toisissa on vähän enemmän proteiinia, toisissa enemmän rasvaa. Meillä vegaanijäätelöihin on valikoitunut manteli, cashew ja kookos, koska niillä saa mielestämme parhaimman koostumuksen. Rakenteen lisäksi on tärkeää, että maun saa tasattua, Saarnisto kuvailee.

Saavuttaneet Ruotsissa suuren suosíon

Ruotsissa Kolmen kaverin vegaaniset jäätelöt menevät kaupaksi jopa paremmin kuin perinteiset kermajäätelöt – siellä ne ovat saavuttaneet hurjan suosion. Rakas naapurimaamme on tyypillisesti aina hieman edellä trendeissä, joten vegaanijäätelöiden kova suosio Ruotsissa povaa lisäkasvua myös Suomen markkinoille. Pakastealtaiden valikoimasta voi päätellä, että markkina kasvaa koko ajan ja valmistajat kehittelevät kilpaa uusia vegaanijäätelöitä. Vegaanisten jäätelöiden tuotekehittely on johtanut siihen, että enää mausta ei välttämättä edes erota, onko kyseessä maito- vai kasvipohjainen tuote. 

– Eniten lämmitti yksi asiakaspalaute, missä vaimo oli ostanut jäätelöä pakastimeen, mutta tultuaan kotiin jäätelö olikin sieltä hävinnyt. Kyseessä oli vegaanijäätelö. Vaimo sitten kysyi mieheltään, onko hän nähnyt jäätelöä. Mies kertoi syöneensä sen. Hän ei koskaan aiemmin ollut koskenutkaan vegaanijäätelöihin, Saarnisto kertoo.

Vaimo sitten paljasti miehelleen, että tämä oli ahmaissut suihinsa tietämättään purkillisen kasvipohjaista jäätelöä.

– Mies totesi siihen, ettei varmana ollut. He olivat sitten yhdessä menneet kaivamaan paketin roskiksesta ja lukeneet siitä, että kyseessä todella oli vegaaninen jäätelö. 

Mitä muuta vegaanijäätelöiden valmistamiseen liittyy? Kuinka iso markkina oikeastaan on kyseessä Suomessa? Katso videolta Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarniston haastattelu. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja