0:38

S-ryhmä paljastaa jäätelöaltaan kolme kovinta hittiä: Eivät kuitenkaan päihitä kaikkien aikojen ykköstä – ostatko sinäkin Suomen suosituinta jäätelöä?

S-ruokakauppojen myyntidatasta selviää, millaisia herkuttelijoita suomalaiset tänä kesänä ovat. Suurimpien herkkuhittien joukosta löytyy niin kestosuosikkeja kuin uusia yllättäjiäkin. Kesän hittijäätelöissä yhtä ikisuosikkia ei päihitä mikään.

Suomalaiset herkuttelevät kesällä muun muassa suklaajäätelöllä ja kaurakekseillä. Tämä selviää S-ruokakauppojen keräämästä myyntidatasta.  S-ryhmän mukaan lämpimät ja aurinkoiset säät näkyvät erityisesti jäätelöiden ja kylmien juomien myynnin kasvuna.

Lämpiminä kesäkuukausina S-ruokakaupoista ostetaan erilaisia panimotuotteita litroissa mitattuna keskimäärin noin 30 prosettia enemmän kuin edeltävinä kuukausina. Myynnin kasvu on kaikkein kovinta pullotetuissa ja tölkitetyissä vesissä, joita myydään lämpiminä kesäkuukausina jopa 70 prosenttia muita kuukausia enemmän. Seuraavaksi eniten kasvua on viineissä, lonkeroissa ja siidereissä.

Jäätelöaltaalla käynyt kova kuhina: Suomen suosituin edelleen 1 litran vaniljajäätelö

Jäätelöaltaan uutuustuotteet puolestaan ovat kiinnostaneet suomalaisia suuresti. S-ryhmästä kerrotaan, että tyypillisesti muutama uutuuksista nousee myös kesän myydyimpien jäätelöiden joukkoon. Tänä kesänä hittejä ovat olleet Fazer Premium Milk Chocolate -jäätelösarja, 3 Kaverin jäätelöpuikot ja Jättis Muumi -tuutit.

Suomalaisten suosikkijäätelömakuja ovat perinteisesti suklaa, toffee ja marjamaut. Myös myydyimmät tuotteet ovat pysyneet samoina jo pitkään: parhaiten kaupaksi käyvät perinteinen 1 litran vaniljajäätelö sekä suklaiset ja toffeiset tuutit ja puikot.

–  Kysyntä on kasvussa sekä herkuttelu-, vege- ja lifestylejäätelöissä, kuten sokeroimattomissa ja proteiinipitoisissa vaihtoehdoissa. Kerta-annosjäätelöissä on selvästi kahden suuntaista trendiä: sekä tuhdimmat isot puikot ja tuutit että raikkaat ja kevyet mehujäät ovat kasvattaneet myyntiään, paljastaa valikoimapäällikkö Juhani Haara S-ryhmän marketkaupasta.

Myös hieman terveellisemmät herkut kiinnostavat suomalaisia kesällä. Odotettu hetki on, kun kesän ensimmäiset kotimaiset marjat saapuvat kauppoihin. 

–  Kotimaisten marjojen kaudella myydyimpänä on vuodesta toiseen suomalaisten kestosuosikki eli mansikka. Suosituimpien kesäherkkujen joukkoon lukeutuu myös kotimainen varhaisperuna, S-ryhmästä kerrotaan. 


Lähde: S-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja