Muun muassa Aino-jäätelöitä valmistava Froneri Finland tiedottaa syksyn uutuustuotteistaan. Herkkujen joukossa on muun muassa uusi hävikkijäätelö.
Videolla: Tiedätkö, miten uusia jäätelömakuja kehitellään? Kolmen kaverin jäätelötehtaalta kerrotaan yllättäviä faktoja!
Kerroimme heinäkuussa Ingmanin ennennäkemättömästä uutuudesta, Hupsis-jäätelöstä, joka valmistetaan normaalisti hävikkiin joutuvasta palautusmassasta. Ingman tiedotti heinäkuussa pakkaavansa nyt tuon jäätelömassan vähittäismyyntiin, uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin litran pakkauksiin.
– Pohdimme jatkuvasti sitä, kuinka saisimme toiminnastamme entistäkin vastuullisempaa ja miten voisimme vastata ruokahävikin vastaiseen yhteiskunnalliseen trendiin. Hupsiksen osalta kyseessä on maultaan ja rakenteeltaan täysin identtinen tuote muun jäätelön kanssa, joten ruokahävikin vähentäminen tällä tavoin tuntui luontevalta, totesi Senior Brand Manager Lotta Blomster Ingmanilta.
Erilaiset hävikkituotteet ovat nyt suosittuja. Useat elintarvikevalmistajat ovat jo ehtineet lanseerata omat hävikkiherkkunsa. Esimerkiksi Fazer toi viime vuoden syyskussa myyntiin oman Makea moka -karkkipussin, joka koostuu ylijäämämakeisista. Karkkipussit pakataan kerran kuukaudessa, ja ne rakentuvat yhteensä 88 mahdollisesta karkkikomponentista, riippuen kuukauden aikana syntyvästä hävikistä.