Taas uutta "jämäjäätelöä" – nyt tulee Aino-jäätelöuutuus, joka on saanut inspiraationsa suklaakakusta: "Tämä on meille tärkeä asia"

4:07 Tiesitkö? Näin uusia jäätelömakuja kehitellään

Muun muassa Aino-jäätelöitä valmistava Froneri Finland tiedottaa syksyn uutuustuotteistaan. Herkkujen joukossa on muun muassa uusi hävikkijäätelö.

Videolla: Tiedätkö, miten uusia jäätelömakuja kehitellään? Kolmen kaverin jäätelötehtaalta kerrotaan yllättäviä faktoja!

Kerroimme heinäkuussa Ingmanin ennennäkemättömästä uutuudesta, Hupsis-jäätelöstä, joka valmistetaan normaalisti hävikkiin joutuvasta palautusmassasta. Ingman tiedotti heinäkuussa pakkaavansa nyt tuon jäätelömassan vähittäismyyntiin, uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin litran pakkauksiin. 

– Pohdimme jatkuvasti sitä, kuinka saisimme toiminnastamme entistäkin vastuullisempaa ja miten voisimme vastata ruokahävikin vastaiseen yhteiskunnalliseen trendiin. Hupsiksen osalta kyseessä on maultaan ja rakenteeltaan täysin identtinen tuote muun jäätelön kanssa, joten ruokahävikin vähentäminen tällä tavoin tuntui luontevalta, totesi Senior Brand Manager Lotta Blomster Ingmanilta.

Erilaiset hävikkituotteet ovat nyt suosittuja. Useat elintarvikevalmistajat ovat jo ehtineet lanseerata omat hävikkiherkkunsa. Esimerkiksi Fazer toi viime vuoden syyskussa myyntiin oman Makea moka -karkkipussin, joka koostuu ylijäämämakeisista. Karkkipussit pakataan kerran kuukaudessa, ja ne rakentuvat yhteensä 88 mahdollisesta karkkikomponentista, riippuen kuukauden aikana syntyvästä hävikistä.

Nyt hävikkijääteölkelkkaan hyppää myös Froneri Finland, joka tuo markkinoille uuden Aino-hävikkijäätelön. Uusi Aino Suklaa & Mango on valmistettu osin hävikiltä pelastetusta jäätelömassasta. Jäätelö on Fronerin mukaan saanut inspiraationsa hedelmätäytteisestä suklaakakusta. Jäätelössä suklaa yhdistyy mangokastikkeeseen sekä makeisiin päällyskrokantteihin.

– Kun jäätelökoneet käynnistetään, vie aina pienen hetken ennen kuin reseptiikka on saatu kohdalleen ja jäätelömassa on valmis purkitettavaksi. Ottamalla tätä jäätelömassaa talteen voidaan luoda aivan uusia herkkuja ja vähentää samalla ruokahävikkiä. Tämä on meille tärkeä asia, ja olemme innossamme myös tästä tavasta löytää uusia makuelämyksiä herkuttelijoille, kertoo Senior Brand Manager Charlotta Lindberg Froneri Finlandilta.

Uutuus myös kaurajäätelövalikoimaan

Aiemmin hävikkijäätelöä on tuonut markkinoille Ingmanin ja Fronerin lisäksi myös Suomen Jäätelö: maaliskuussa uutisoitiin  helsinkiläisen ruokakaupan kauppiasveljesten Teemu ja Ilari Tikkalan Bananasajäämä-banaanijäätelöstä. Kyseessä on Suomen Jäätelön ja K-ruokakaupan yhdessä ideoima vegaaninen kierrätysbanaanijäätelö.

Hävikkijäätelön lisäksi Aino-jäätelösarja täydentyy myös uudella kaurapohjaisella jäätelöllä. Kauppoihin tulee vegaaninen, kaurapohjainen versio klassikosta, vanilja-mansikkahyveestä. 

– Aino Wanhan ajan Vanilja & Mansikka on yksi Aino-jäätelöiden kestosuosikeista, joten tämä klassinen makuyhdistelmä on ollut toivottu lisä myös kaurajäätelövalikoimaan. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja