Makutestissä Omar-munkit: Sisältö yllätti täysin – voittavatko perinteiset berliininmunkit?

Omar-munkit 4
Miltä maistuvat kauppoihin toukokuussa ilmestyvät Omar-munkit?

Voittavatko Omar-munkit perinteiset berliininmunkit? Makuja.fi sai haltuunsa muutaman yksilön keväällä kauppoihin ilmestyvää uutuusleivonnaista ja maistatti niitä munkkifaneilla.

Makuja.fi kertoi keskiviikkona Fazerin kevään uutuustuotteesta kauppojen paistopisteellä.

Tiesitkö? Berliininmunkki tunnetaan myös nimellä piispanmunkki. Piispanmunkki-nimeä leivonnaiselle käytetään Turun seurulla. Fazerin lisäksi berliininmunkkeja valmistavat useat muutkin leipomot, kuten esimerkiksi Sinuhe ja Kanniston leipomo. Piispanmunkkeja valmistavat esimerkiksi Leipomo Rosten ja Jokioisten leipä.

Helsingin Messukeskuksessa parhaillaan järjestettävillä ruoka- ja ravintola-alan Gastromessuilla paljastui, että Omar-munkit haastavat perinteiset berliininmunkit tämän kevään aikana.

Ainakin MTV:n Facebook-tilillä innostuttiin keskiviikkona munkkiuutisesta toden teolla ja Omar-munkit herättivät runsaasti keskustelua:

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nämä nimensä mukaisesti Omar-karkkikuorrutteella päällystetyt Omar-munkit ilmestyvät Fazerin mukaan kauppojen paistopistevalikoimiin heti vapun jälkeen toukokuussa.

Omar-munkit makutestissä

Mutta miltä Omar-munkit sitten maistuvat? Ovatko ne kaikkien ennakko-odotusten arvoisia ja voittavatko maullaan perinteiset berliininmunkit?

Makuja.fi sai haltuunsa muutaman uutuusmunkin ja maistatti niitä munkkienystävillä. Tällaisia arvioita Omar-munkit keräsivät:

"Tämä Omar-munkki on yksinkertaisesti parasta, mitä olen syönyt vähään aikaan. Tällaisenaan munkki on kuitenkin aika jytky, eli se voisi olla kooltaan pienempikin. Toffeepäällyste on todella makeaa! Omar-karkin maku on aika herkkä, joten vaarana on jopa, että itse munkin maku vähän peittää sitä."

"No olihan tämä nyt hyvää, sitä ei voi kiistää. Sanotaan näin, että hyvä vaihtoehto berliininmunkille, eli välillä voi syödä Omar-munkkeja niiden sijaan. Päällyste hieman ihmetyttää, sillä tuotteen pitäisi Fazerin mukaan olla maidoton ja laktoositon. Eikös oikeissa Omar-karkeissa käytetä maitoa?"

"Ehdin maistaa makean ja sitten se munkki oli yksinkertaisesti vain hävinnyt parempiin suihin. Jos pidät todella makeista tuotteista, pidät näistä munkeista."

"Maku oli sellainen, sanoisinko uusi. Munkki oli toffeisen ja täyteläisen makuinen. Jollain lailla yllättävä maku, positiivisessa mielessä."

Mutta mitä paljastuukaan Omar-munkin sisuksista? Perinteinen hillosydän vai sittenkin jotain ihan muuta? Katso videolta:

0:40

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja