Onko sipsipussin tai suklaalevyn kyljessä tulevaisuudessa varoitus "saattaa aiheuttaa riippuvuutta"? Tutkijoiden mukaan osa ruoista pitäisi tunnistaa addiktoiviksi.
Kansainvälisen tutkijaryhmittymän mukaan jotkin ruoat tulisi tunnistaa addiktoiviksi. British Medical Journalissa julkaistun analyysin mukaan "koukuttavien ruokien" nimeäminen voisi edistää terveyttä.
– Jos tunnustamme, että joillakin prosessoiduilla ruoilla on addiktoivien aineiden ominaisuuksia, voimme kenties parantaa terveyttä globaalisti, artikkelia kirjoittamassa ollut Ashley Gearhardt Michiganin yliopistosta kuvailee tiedotteessa.
Ruoka-addiktion olemassaolosta on kiistelty. Se eroaa esimerkiksi tupakoinnista tai alkoholin liikakäytöstä olennaisella tavalla: ihminen voi lopettaa tupakoinnin, mutta syömistä ei. Mikään yksittäinen ruoka ei myöskään aiheuta esimerkiksi lihavuutta.
Tutkimustiedon valossa näyttää siltä, että hiilihydraatteihin saattaa olla mahdollista koukuttua.