YTK:n kysely: Näillä aloilla huoli työttömyydestä on noussut

Rakennusalan ahdinko syvenee – korkeakoulutettuja työttömänä pian enemmän kuin korona-aikana 2:34
Rakennusalan ahdinko syvenee - korkeakoulutettuja työttömänä pian enemmän kuin korona-aikana

Kyselyyn vastanneista 43 prosenttia on huolissaan työttömyyden kasvusta omalla alallaan.

Huoli työttömyydestä on kasvanut viime syksyyn verrattuna, kertoo YTK työttömyyskassan teettämä kysely.

Nyt toteutetun kyselyn 22 000 vastaajasta 43 prosenttia oli huolissaan työttömyyden kasvusta omalla alallaan kuluvan vuoden aikana. Lokakuussa 2023 vastaava luku YTK:n kyselyssä oli 36 prosenttia. Huolestuneiden määrä oli siis noussut seitsemän prosenttiyksikköä.

Vastaajia oli kaikilta toimialoilta, mutta eniten huolestuneita omasta tilanteestaan oli rakennusalalla. Alan vastaajista peräti 75 prosenttia oli huolestuneita työttömyyden kasvusta omalla alallaan. 

Näillä aloilla ollaan huolissaan

Seuraavaksi eniten huolestuneita oli mainos-, markkinointi- ja viestintäpalveluissa työskentelevissä (66 prosenttia) ja kulttuuri-, taide- ja viihdealan vastaajissa (65 prosenttia).

Vähiten huolta työttömyydestä oli sosiaali- ja terveysalalla. Yksityisen sosiaali- ja terveysalan vastaajista 21 prosenttia ja julkisen sote-alan vastaajista 22 prosenttia kertoi olevansa huolissaan työttömyyden kasvusta omalla alallaan.

Näin huoli jakautuu alueittain

Keskimääräistä enemmän huolta työttömyyden kasvusta kannetaan Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Uudellamaalla.

Keskiarvoa vähemmän työttömyyden kasvu huolestuttaa puolestaan Ahvenanmaalla, Lapissa, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa ja Kainuussa.

YTK:n kyselyyn vastaajia oli 22 764. Kysely toteutettiin YTK Työttömyyskassan jäsenille sähköisesti 22.3.2024-28.3.2024.

Lue myös:

    Uusimmat