Suklaaleivos sulattaa monen ystävän sydämen! Leivo suklaamurotaikinasta pieniä leivospohjia tai isoja kakkulevyjä. Täytteeksi tuleva suklaamousse on yllättävän helppo valmistaa! Kokoa leivos tai kakku kypsistä jäähtyneistä suklaalevyistä, kirsikkahillosta tai aprikoosisoseesta ja suklaamoussesta.
1 kakku tai 8 leivosta
- 1 pkt Myllyn Paras Cookies-Suklaamurotaikinaa (400 g)
- Väliin:
- n. 2 dl kirsikkahilloa, aprikoosisosetta tms.
- Suklaamousse:
- 150-170 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1-2 tl vaniljasokeria
- (1-2 rkl rommia tai likööriä) tai käytä valmista suklaamoussea tai kermarahkaa
- Kostutukseen:
- n. 1½ dl maitoa +1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia tms.
- Koristeeksi:
- kirsikoita tai hedelmäpaloja, joita täytteessä
- kakun päälle sitruunamelissan lehtiä
Kakkua varten kaaviloi kaulimella leivinpaperin päällä hieman jauhoja apuna käyttäen taikinapaketin yhdestä levystä yksi iso pyöreä keksilevy (halkaisija n. 20 cm), eli yhteensä kaksi levyä. Paista kakkupohjat 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia.
