Ystävänpäivän suklaaleivokset

Suklaaleivos sulattaa monen ystävän sydämen! Leivo suklaamurotaikinasta pieniä leivospohjia tai isoja kakkulevyjä. Täytteeksi tuleva suklaamousse on yllättävän helppo valmistaa! Kokoa leivos tai kakku kypsistä jäähtyneistä suklaalevyistä, kirsikkahillosta tai aprikoosisoseesta ja suklaamoussesta.

1 kakku tai 8 leivosta

  • 1 pkt Myllyn Paras Cookies-Suklaamurotaikinaa (400 g)
  • Väliin:
  • n. 2 dl kirsikkahilloa, aprikoosisosetta tms.
  • Suklaamousse:
  • 150-170 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 rkl rommia tai likööriä) tai käytä valmista suklaamoussea tai kermarahkaa
  • Kostutukseen:
  • n. 1½ dl maitoa +1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia tms.
  • Koristeeksi:
  • kirsikoita tai hedelmäpaloja, joita täytteessä
  • kakun päälle sitruunamelissan lehtiä

Kakkua varten kaaviloi kaulimella leivinpaperin päällä hieman jauhoja apuna käyttäen taikinapaketin yhdestä levystä yksi iso pyöreä keksilevy (halkaisija n. 20 cm), eli yhteensä kaksi levyä. Paista kakkupohjat 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia.

Leivoksia varten tee pakkauksesta pieniä ohuita suklaakeksejä, 16 kpl. Paista leivokset 200-asteisen uunin keskitasolla n. 5-6 minuuttia. Varo paistamasta liikaa!

Valmista suklaamoussetäyte: kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Halutessasi vatkaa lopuksi vaahdon sekaan hieman rommia tms. maustavaa ainetta.

Kokoa kakku tai leivokset tarjottimelle. Kostuta hyvin alimmaksi tuleva jäähtynyt keksipohja. Levitä pohjalle sosetta tai hilloa sekä suklaamoussea ja laita toinen levy päälle. Kostuta levy, levitä päälle kauniisti moussea tai kermarahkaa ja koristele kirsikoilla, hedelmillä tai tuoreilla yrteillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat