Ystävän Minileivokset

Ystävänpäivän kunniaksi on mukava käyttää hetki aikaa keittiössä ja tehdä muutama itse tehty pikkuleivos. Tarjoile leivokset kauniisti katetulla yhteisellä kahvi- / teehetkellä. Tai asettele Minileivokset sievään pikku rasiaan ja muistaa näin ystävää. Pieni itse tehty leivos sulattaa sydämen!

Leivos syntyy kätevästi pakaste muro-, kauramuro- tai suklaamurotaikinasta. Valmiin leivoksen saa viimeisteltyä näyttäväksi pursottamalla sulalla suklaalla sydämen tai ystävän nimikirjaimet minileivoksen päälle.

Ystävän Minileivokset

noin 20 kpl

  • 1 pkt muro-, kauramuro tai suklaamurotaikinaa (400 g, 2 levyä)
  • n. 150 g lakka-, vadelma-, mansikka- tai kirsikkahilloa
  • Koristeeksi:
  • n. 50 g kuorrutus- tai tummaa taloussuklaata
  • (suklaamurotaikinalle valkoista suklaata tai sokerivesikuorrutetta)
  • (hopeisia) nonparelleja

Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen, murotaikina ohueksi (3-4 mm) levyksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan n. 4-5 cm:n kakkuja. Paketista tulee n. 40 pyörylää. Asettele ne hieman irti toisistaan. Paista niitä 175 asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, n. 7-10 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja laita se minigrip-pussiin tai käytä pussissa myytävää ja sulatettavaa kuorrutesuklaata (Fazerin kuorruterakeet). Tai käytä sokerivesikuorrutetta (eritoten sopii tummille suklaaleivoksille).

Koristelu

Ota puolet pyöreistä kakuista, leikkaa suklaapussin kulma pienesti auki ja pursota leivokselle sydän tai nimikirjain tai -kirjaimet. Voit laittaa pursotettuun sydämeen / kirjaimeen hopeisen nonparellin koristeeksi kiinni tuomaan juhlavuutta. Paina "hopeakuula" kiinni heti pursotuksen jälkeen, ettei kuorrute kuivu.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat