Ystävä kertoo: Alkoholistin on vaikeaa päästä katkaisuun

Poikkeuksellisen runsas alkoholinkäyttö voi pysyä pitkään piilossa jopa alkoholisoituneen ihmisen lähipiiriltä. Kun totuus lopulta paljastuu, koko perhe kärsii.

Syntyy väittelyitä: onko juominen riistäytynyt käsistä vai ei, onko hoitoon hakeutumiselle tarvetta vai ei. Kumpi onkaan isäntä ja kumpi renki, alkoholi vai sen käyttäjä.

Nimettömänä pysyttelevä henkilö kertoo MTV3 Uutisille, miten ryyppyputken jälleen paljastuttua alkoholisti oli lähtenyt perheensä luota jatkaakseen juomista toisaalla.

Kun pakomatka oli jatkunut muutamia vuorokausia, läheiset löysivät krapulaisen henkilön lukuisten viinapullojen keskeltä.

- Lopulta oltiin yksimielisiä siitä, että katkaisuun oli päästävä. Se ei vaan ollutkaan niin helppoa kuin ennalta oli oletettu.

Useita vuorokausia jatkuneen rajun juomisen jälkeen henkilö hakeutui ensiapuun, jossa vastaanotto oli kuitenkin karu.

- Viesti oli, että ei tänne noin vain tulla. Hoitoonpääsyyn olisi tarvittu lähete.

Tämän jälkeen matka jatkui terveyskeskukseen, jossa hänet ohjattiin vuodeosastolle.

- Siellä sopi maata niin kauan, että humalatila oli ohi ja henkilö jälleen tolpillaan. Sen jälkeen olimmekin jälleen omillamme.

Professori: Päihdehuoltoon panostettava

Professori ja kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara (kok.) vaatiikin kuntia panostamaan päihdehuoltoon nykyistä enemmän.

- Edes täällä pääkaupunkiseudulla päihderiippuvaisten hoidosta ei ole huolehdittu riittävällä tavalla. Päihderiippuvaisten hoito ei ole lakisääteinen asia, joten kuntien on helppo tinkiä siitä.

Asko-Seljavaaran mukaan perhesurmien taustalta löytyy usein alkoholismia, johon ei ole puututtu riittävän ajoissa. Syynä voi olla myös pitkään jatkunut masennus tai muu mielenterveysongelma.

Laajasalon perhesurman motiivista ja taustoista ei ole vielä tietoa.

(MTV3)

Lue lisäksi:

Lue myös:

    Uusimmat