Yrttikuorrutettu lampaanfilee ja marinoidut kevätvihannekset 2.6.2001

toim. Kaisa Torkkeli

Yrttikuorrutettu lampaanfilee

4 (n. 600 g) lampaan ulkofileetä (tai naudan ulkofileetä)
öljyä ja voita paistamiseen

Kuorrutuskastike:
1 kananmuna
1-2 tl sinappia (Dijon)
2 dl rypsiöljyä
6 anjovisfileetä
1 rkl kapriksia
n. 0,5 dl parmesanraastetta
1 ruukku basilikaa
1/2 ruukku persiljaa ja minttua
2-3 rkl sitruunamehua
Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista fileet nopeasti. Nosta fileet uunivuokaan.

Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan. Lisää sinappi ja laita sauvasekoitin kulhoon. Kaada päälle öljy, käynnistä sauvasekoitin ja nosta hitaasti ylös. Majoneesi alkaa muodostua. Lisää valmiin majoneesin joukkoon kaikki loput ainekset ja hienonna tasaiseksi.

Lusikoi majoneesia fileiden päälle ja nosta vuoka uuniin. Kuorruta lampaanfileet 225 ja naudanfilee 200 asteisessa uunissa kunnes kuorrutus ruskistuu (n. 3-10 min.)

Marinoidut kevätvihannekset

nippu retiisejä
nippu porkkanoita
kukkakaali
3 kevätsipulia
5 vihreää parsaa tai reilu kourallinen papuja
(Feta -juustokuutioita)

Marinadi:
0,5 dl öljyä
3 murskattua valkosipulin kynttä
3 rkl sitruunamehua
1-2 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Pese kaikki kasvikset huolellisesti. Leikkaa retiisit viipaleiksi tai lohkoiksi ja porkkanat lanteiksi. Irrota kukkakaalien nuput ja leikkaa pieniksi. Viipaloi kevätsipulit. Kuori parsa ja leikkaa n. 3 cm paloiksi. Jos käytät papuja poista kannat ja leikkaa kahteen osaan. Kypsennä parsaa / papuja minuutin verran kiehuvassa vedessä.

Sekoita marinadin ainekset ja kaada vihanneksien päälle. Lisää joukkoon halutessasi myös Feta juustoa. Anna marinoitua vähintään tunnin ajan. Tarjoa kylmänä salaattina tai kuumenna nopeasti vokissa tai paistokasarissa.

Lue myös:

    Uusimmat