toim. Kaisa Torkkeli
Yrttikuorrutettu lampaanfilee
4 (n. 600 g) lampaan ulkofileetä (tai naudan ulkofileetä)
öljyä ja voita paistamiseen
Kuorrutuskastike:
1 kananmuna
1-2 tl sinappia (Dijon)
2 dl rypsiöljyä
6 anjovisfileetä
1 rkl kapriksia
n. 0,5 dl parmesanraastetta
1 ruukku basilikaa
1/2 ruukku persiljaa ja minttua
2-3 rkl sitruunamehua
Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista fileet nopeasti. Nosta fileet uunivuokaan.
Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan. Lisää sinappi ja laita sauvasekoitin kulhoon. Kaada päälle öljy, käynnistä sauvasekoitin ja nosta hitaasti ylös. Majoneesi alkaa muodostua. Lisää valmiin majoneesin joukkoon kaikki loput ainekset ja hienonna tasaiseksi.
Lusikoi majoneesia fileiden päälle ja nosta vuoka uuniin. Kuorruta lampaanfileet 225 ja naudanfilee 200 asteisessa uunissa kunnes kuorrutus ruskistuu (n. 3-10 min.)