Yrtti-possurullat ja appelsiiniritarit 20.1.2001

Toimittaja Marita Suontausta

Yrtti-possurullat


noin 800 g:n pala porsaan ulkofileetä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 dl silputtua persiljaa tai ruohosipulia
2 rkl kuivattua rakuunaa tai 0,5 dl tuoretta
4 valkosipulinkynttä
2 - 3 porkkanaa
2 sipulia
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl lihalientä
2 rkl hunajaa
1. Leikkaa liha 16 ohueksi viipaleiksi.
2. Levitä työpöydälle ja nuiji kevyesti nyrkillä tarvittaessa ohuemmiksi.
3. Sekoita persiljasilppu, silputut valkosipulinkynnet ja mausteet keskenään ja jaa seos lihaviipaleille.
4. Kääri viipaleet rullalle ja aseta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
5. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat 8 osaan jokainen. Halkaise sipuli ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi.
6. Laita rullien väliin sipuli- ja porkkanapalasia.
7. Kaada päälle valkoviini ja lihalientä rullien puoleen väliin. Valuta päälle hunaja.
8. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen noin tunniksi. Kypsennä samassa uunissa kokonaisia perunoita lisäkkeeksi.
9. Tarjoa lisäksi salaattia.

Appelsiiniritarit


8 viipaletta paahtoleipää
100 g tuorejuustoa (maustamatonta tai sitruunalla maustettua)
4 rkl appelsiinimarmeladia
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
0,25 dl appelsiinimehua
1 tl vaniljasokeria
paistamiseen margariinia

Koristeluun:


tomusokeria
lisäksi halutessasi appelsiini- marmeladilla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
1. Voitele neljä paahtoleipää tuorejuustolla ja neljä appelsiinimarmeladilla.
2. Paina vastakkain tuorejuusto ja marmeladileipä.
3. Leikkaa leivät halutessasi kolmioiksi.
4. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki.
5. Lisää appelsiinimehu, maito ja vanilliinisokeri.
6. Kasta leivät molemmin puolin munamaidossa.
7. Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista ritarit kullanruskeiksi molemmilta puolilta.
8. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa kermavaahdon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat