Toimittaja Marita Suontausta
Yrtti-possurullat
noin 800 g:n pala porsaan ulkofileetä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 dl silputtua persiljaa tai ruohosipulia
2 rkl kuivattua rakuunaa tai 0,5 dl tuoretta
4 valkosipulinkynttä
2 - 3 porkkanaa
2 sipulia
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl lihalientä
2 rkl hunajaa
1. Leikkaa liha 16 ohueksi viipaleiksi.
2. Levitä työpöydälle ja nuiji kevyesti nyrkillä tarvittaessa ohuemmiksi.
3. Sekoita persiljasilppu, silputut valkosipulinkynnet ja mausteet keskenään ja jaa seos lihaviipaleille.
4. Kääri viipaleet rullalle ja aseta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
5. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat 8 osaan jokainen. Halkaise sipuli ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi.
6. Laita rullien väliin sipuli- ja porkkanapalasia.
7. Kaada päälle valkoviini ja lihalientä rullien puoleen väliin. Valuta päälle hunaja.
8. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen noin tunniksi. Kypsennä samassa uunissa kokonaisia perunoita lisäkkeeksi.
9. Tarjoa lisäksi salaattia.
Appelsiiniritarit
8 viipaletta paahtoleipää
100 g tuorejuustoa (maustamatonta tai sitruunalla maustettua)