Yrjänä Nietosvaara, Klinikkaylilääkäri

Yrjänä Nietosvaara on lasten ortopedian ja traumatologian klinikkaylilääkäri ja vastaa klinikan opetuksesta, tutkimuksesta ja kliinisestä työstä.

Koulutukseltaan Yrjänä eli kollegojen kesken Ynnä on kirurgian erikoislääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, käsikirurgian dosentti jolla on myös lasten ortopedian ja traumatologian erityispätevyys.

Mistä pidän työssäni:

– Tämä on käsityötä, jonka yritän tehdä mahdollisimman hyvin. Hyvä mieli tulee siitä, että potilaat pääsääntöisesti paranevat tai saavat tavoitellun hyödyn leikkauksesta. Suomalaiset lapset ja nuoret ovat yleensä hienoja lajitovereita, joiden tutkiminen ja hoitaminen on mukavaa. Meillä on tällä hetkellä erittäin hyvä ja keskenään hienosti toimeentuleva henkilökunta eli hyvä joukkuhenki.

Mistä haaveilen:

– Toivoisin yksikköömme ainakin yhden lastenortopedin lisää, jotta meille jäisi hieman aikaa myös yhteiseen tutkimustyöhön ja pitkäaikaishoitotulosten selvittämiseen. Tämä olisi myös paras tapa parantaa hoidon laatua.

Yksityiselämä ja harrastukset:

– Harrastan tennistä, jotta pysyisin kunnossa enkä lihoisi liikaa. Pyrin myös ajamaan töihin polkupyörällä. Pidän lukemisesta, hyvästä ruuasta ja oluesta. Meillä on vaimoni kanssa kolme aikuista lasta ja kaksi koiraa. Toinen näistä on Leonbergin koira Nelson, toinen taas sakemanni Ronja. Käyn keskimäärin kerran kuussa Savon sydänmailla, Muuruvedellä, mökillämme saunomassa ja rakentelemassa jotakin. Savossa pääsen irtautumaan töistäni usein paremmin kuin ulkomaan reippailuilla, jotka toki voivat oikein suunnattuina olla myös mukavia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja