Yritys kehitti vessan, jossa ei voi istua kauaa – "tuottavuutta lisäävä" pönttö sai täystyrmäyksen: "Tämä tekee elämästä vain vaikeampaa"

Toimiston vessat vaihdettiin unisex-vessoiksi – näin muutos vaikutti 1:41
Millaisia tunteita herättää vessojen vaihtuminen unisex-vessoiksi? Kysyimme!

Vessanpönttö, joka "lisää tuottavuutta" tekemällä vessakäynneistä tuskaa, on saanut kriitikot heräämään.

Brittiyritys on kehittänyt vessanpöntön, joka tekee pitkistä istunnoista tuskaisia. StandardToiletin pöntön päällä on epämiellyttävää istua pitkiä aikoja, kertoo Huffington Post.

Uutuuspöntöllä istutaan 13 asteen kulmassa

Yritys hakee patenttia tuotteelleen, jonka tarkoitus on lisätä työntekijöiden tuottavuutta tekemällä vessakäynneistä epämiellyttäviä.

– Nykyiset vessanpöntöt tarjoavat vaakatasossa olevan istuinpinnan. Se sallii käyttäjän istua melko mukavasti pöntöllä, StandardToilet kirjoittaa nettisivullaan.

Yhtiön oma pönttö kaartuu etureunasta lattiaa kohti. Koska pönttö on 13 asteen kulmassa, sillä ei voi istua pitkiä aikoja mukavasti.

Ajatus "työtehopöntöstä" on otettu hämmentyneesti vastaan.

– Ilmeisesti tämä on ongelma, Huffington Post toteaa.

Omituista ideaa on pidetty jopa huijauksena, mutta ainakin sen patenttihakemus on olemassa.

Pienentää vessaruuhkia ja hyödyttää yrityksiä?

StandardToilet uskoo, että pönttö voisi paitsi pienentää vessaruuhkia, myös hyödyttää yrityksiä. Yhtiön nettisivu väittää, että vessatauot maksavat yrityksille neljä miljardia puntaa vuosittain.

Outo pönttö levisi medioihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Perustaja Mahabir Gill kertoi haastattelussa, että pönttö alkaa ennen pitkää rasittaa jalkoja.

– Se ei ole liian epäkäytännöllistä, mutta haluaisit kyllä nousta pöntöltä aika nopeasti, Mahabir kuvailee.

Yritys myös uskoo, että pönttö ehkäisisi esimerkiksi peräpukamia, koska pitkäaikainen kököttäminen vessassa loppuisi.

"Kaikki on ok, voin vain pissiä pomoni päälle"

Kaartuva pönttö on saanut kriitikot hereille. The Guardianin Poppy Noor ihmettelee tekstissään, kauanko vessakäynnin "kuuluisi" kestää, jos vessassa kerran kuluu nyt liikaa aikaa.

Osa sosiaalisen median käyttäjistä lupasi irtisanoutua välittömästi, jos kyseinen pönttö ilmaantuu heidän työpaikalleen.

– Vessanistuimessa on viimeisintä huutoa oleva sähkönjohdin, joka antaa iskun puolen minuutin välein lisätäkseen tuottavuutta. Maksaaksemme kaiken tämän veimme perusterveydenhuoltosi ja ihmisoikeutesi, nimimerkki FABIO naljailee Twitterissä.

– Vannon luojan nimeen, että jos joskus työskentelen paikassa, jossa on alaspäin kaartuva pönttö, on aika giljotiinille, nimimerkki Hunter Biden Fan Accountlupaa.

– Kaikki on ok, voin vain pissiä pomoni päälle, nimimerkki Turn left heittää.

– Esimiehesi työpöydän laatikko on myös vapaana, Russell Bloor kirjoittaa.

Pönttö olettaa, että kaikki kykenevät käymään vessassa samalla tavalla

Purduen yliopiston Jennifer Kaufmann-Buhler huomauttaa, etteivät kaikkien ihmisten kehot toimi samalla tavalla.

– Se (pönttö) kuvittelee, että virtsaamisen ja ulostamisen prosessit ovat kehojemme mekaanisia toimintoja, jotka hoituvat aina niin kuin niiden kuuluisi. Että meillä kaikilla on tehokkaasti toimiva suoli ja että me kaikki pissaamme samalla tasolla, Jennifer kuvailee.

StandardToilet onkin jo ilmoittanut, ettei tuotetta ole tarkoitettu invavessoihin. Moni näkee pöntön silti ongelmana, jos sitä käytettäisiin julkisissa tiloissa.

– Minulla on Crohnin tauti, tämä tekee elämästä vain vaikeampaa kaltaisilleni ihmisille, joiden olo ei luultavasti alunalkujaankaan ole mahtava. Kiitti, kapitalismi, nimimerkki jml suomii Twitterissä.

Pönttö ei kuitenkaan ota huomioon myöskään muuta toimintaa, jota vessassa voidaan suorittaa: ihminen voi mennä sinne esimerkiksi mielenterveytensä vuoksi istumaan ja rauhoittamaan itseään, tai vaikkapa mittaamaan verensokerinsa diabeteksen vuoksi.

"Kertoo hyvin kapitalistisesta mielentilasta"

Moni työntekijä kokee jo nyt painetta suoriutua töistään mahdollisimman hyvin ja karsia tauot minimiin. Paine suorittaa siirtyisi pöntön myötä vessoihinkin.

– Mielestäni kertoo hyvin kapitalistisesta mielentilasta ajatella, että ihmisten fyysiset kehot ja niiden ongelmat ja rajoitteet ovat vain hankaluuksia modernille kapitalismille, joka haluaa sinun olevan tuottava hinnalla millä hyvänsä, Jennifer Kaufmann-Buhler kommentoi.

Wiredin mukaan Gill käy jo neuvotteluja pöntön asentamisesta joihinkin sijainteihin.

Lue myös:

    Uusimmat