Koulussa oli tiukat säännöt vessapaperin suhteen – 4-vuotias tyttö ei uskaltanut käydä vessassa: "Olen täysin varma, että hän joutui tämän takia sairaalaan"

1:39
Videolla kerrotaan, miten kaverit auttoivat poikaa, jota kiusattiin vaatteiden takia.

4-vuotias esikoululainen joutui sairaalaan kolmeksi päiväksi, koska koulu kieltäytyi laittamasta vessakoppeihin wc-paperitelineitä. Tytön äiti kertoi tapahtuneesta Wales Online -sivustolle.

Isossa-Britanniassa asuva 4-vuotias tyttö oli kärsinyt lokakuussa kovista vatsakivuista ja joutunut niiden takia sairaalaan. Hänellä todettiin myöhemmin ummetus. Tytön äiti Fahmin Khanum kertoi Wales Online -sivustolle, että tyttö ei ollut uskaltanut käyttää koulun vessoja ankaran vessapaperisäännön takia.  

Kitchener Roadin alakoulun vessakopeissa ei ole vessapaperirullatelineitä, vaan lapset joutuvat ottamaan paperia yleisestä tilasta ennen vessaan menoa. Näin halutaan varmistaa, että lapset ottavat paperia vain sen verran kuin tarvitsevat, ja että vessanpöntöt eivät mene tukkoon. 

Sai tietää käytännöstä vanhempainillassa

Äidin mukaan tyttö ei uskaltanut käydä koulun vessoissa, koska pelkäsi, että ei ollut ottanut koppiin mukaan oikeaa määrää vessapaperia. Tyttö oli alkanut pelätä sen jälkeen vessakäyntiä myös kotona. 

Äiti sai lopulta tietää koulun käytännöstä, kun hän oli tullut koululla pidettyyn vanhempainiltaan käydessään tyttärensä kanssa wc-tiloissa.

–  Tyttäreni on melko itsenäinen toimissaan eikä hänellä ole ollut aikaisemmin ongelmia, Fahmin kertoo.

Fahmin puhui asiasta koulun opettajille.

– Tyttäreni ei tyhjentänyt suoltaan kunnolla koulussa tämän vessapaperipolitiikan takia. Olen täysin varma, että hän joutui tämän takia sairaalaan. 

– Kun menin viime maanantaina hakemaan tyttöni koulusta, opettaja kertoi, että hän oli tuhrinut itsensä.

– Jokainen voi kuvitella tilanteen, jossa wc-paperi loppuu ja saatat joutua menemään julkiseen tilaan housut kintuissa hakemaan paperia tai vetää housut ylös ja tuhria itsesi, kun haet lisää paperia. Näin kävi minun tyttärelleni. Sitten hän joutui kertomaan opettajalle muiden lasten edessä, miten oli tahrannut itsensä. 

Fahminin mukaan tässä ei ole kyse pelkästään hänen lapsestaan vaan myös muita koululaisista.

– Tämä asia liittyy terveyteen ja turvallisuuteen ja vaikuttaa lasten hyvinvointiin. Se tekee myös hallaa lasten itsekunnioitukselle.

Koulu muutti käytäntöjään

Koulun edustaja kertoi lehdille, että koulu on arvioinut käytäntönsä uudelleen ja aikoo piakkoin asentaa vessakoppeihin wc-paperitelineet.

– Otamme pian vanhempiin yhteyttä ja kerromme muutoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja