Yövoiteen taikaa: Punaläikät piiloon ja hemmottelua kuivalle iholle

Valtaosa Kauneusvinkit-sivuston lukijoista käyttää yövoidetta. Miksi? Yöllä paksumpi voide ravitsee ja hoitaa ihoa erityisesti talviaikaan. Osan mielestä iäkkäämpi iho ei kaunistu ilman yövoidetta!

Noin 49 prosenttia Kauneusvinkit-sivuston lukijoista kertoi kyselyssä käyttävänsä yövoidetta – erityisesti vielä ihoa koettelevaan kylmään ja kuivaan talviaikaan. 32 prosenttia totesi, ettei tarvitse runsaampia ja ravitsevampia tuotteita hyväkuntoiselle iholleen. Lue perustelut!

Iäkkäämpi iho pyytää yövoidetta

Noin 49 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi käyttävänsä yövoidetta. Miksi?

"Ihoni huutaa kosteutta iltasuihkun jälkeen ja kaikkein ravitsevimman kosteuden tunteen antaa yövoide."

"Haluan antaa iholle enemmän kosteutusta ja aktiiviaineita yöllä, päivällä voiteen on oltava kevyt, jotta meikki pysyy siistinä eikä ala kiiltämään."

"Olen 63-vuotias ja käyttänyt yövoiteita ainakin 30 vuotta. Nuorempana riitti pelkkä päivävoide. Yövoide ravitsee ihoani kunnon puhdistuksen jälkeen tehokkaasti. Talviaikaan saatan käyttää myös päivällä yövoidetta sekoitettuna päivävoiteeseen. Ihoni on saanut kehuja! Kannattaa uhrata hetki päivittäin ihonsa hoitoon, se virkistää myös mieltä."

"Atooppinen ihoni on talven kunniaksi sen verran ärtymiseen taipuvainen, että laitan iltaisin kasvoilleni puhdasta apteekin valkovaseliinia, luonnollisesti vain punakoilta näyttäviin kohtiin. Aamulla naama näyttääkin sitten jo paljon paremmalta."

"Käytän säännöllisesti yövoidetta. Huomaan heti, jos olen esim. kyläreissulla unohtanut laittaa sitä. Aamulla naama on kuin rusina. Minulla on erittäin kuiva iho. Pidän huolen että ihoni saa riittävästi kosteutta."

"Aamulla iho on kimmoisa ja hehkuva. Ryppyinen en ole, enkä mummokaan, vaan ihan kivan ikäinen 43-vuotias äippä."

"Kyllä iäkkäämpi iho ikään kuin pyytää yövoidetta. Laitan jo pari tuntia ennen nukkumaanmenoa ettei hankaudu tyynyliinoihin."

Anna ihon hengittää

32 prosenttia äänensä antaneista kertoi, ettei tarvinnut tai jaksanut käyttää yövoiteita. Tässä syyt:

"Tukkii vain ihohuokoset ja sitten on iho näppylöillä."

"Ihoni on niin hyvä, etten tarvitse mitään voiteita – en ole koskaan tarvinnutkaan. Nyt ikää jo 70 vuotta."

"Käytän samaa kosteusvoidetta yöksi ja päiväksi."

"Haluan että ihoni saa yksinkertaisesti hengittää."

"Koska haluan että ihoni saa hengittää vapaasti. En halua tukkia ihohuokosiani millään turhilla meikeillä ja voiteilla. Talvella iho hieman kuivuu, mutta en minä sitä kuitenkaan niin pahana ongelmana pidä, että sen takia alkaisin sitä rasvaamaan ja ihoa tukkoon rasvoilla peittämään. Toistaiseksi on pelkkä vesi riittänyt pesemiseen eikä ole koskaan ollut mitään finniongelmia ihon kanssa edes nuoruuden murrosiässä. Nyt olen jo sentään melkein 50-vuotias."

"En ole kokenut tähän mennessä tarvitsevani, mutta nyt on yövoide hankintalistallani, lähinnä talvipakkasten takia. Kuivattaa ihon pinnan, vaikka rasvaisen ihon omaankin."

Kauneusvinkkien kyselyssä annettiin yhteensä 456 ääntä.

Lisää kauneusvinkkejä:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja