Youtube poisti Brasilian presidentti Jair Bolsonaron videot palvelustaan – syynä koronan vastaiset julkaisut

1:48
Video: Toukokuussa kymmenettuhannet osoittivat mieltä Brasiliassa Bolsonaron koronapolitiikkaa vastaan.

Videopalvelu Youtube on poistanut Brasilian presidentti Jair Bolsonaron videot, koska ne levittävät yhtiön mukaan virheellistä tietoa koronaviruksesta.

Youtuben mukaan päätös ei ole ideologinen tai poliittinen, vaan liittyy yhtiön sisältölinjauksiin.

Koronapandemian alusta alkaen Bolsonaro on vastustanut sulkutoimenpiteitä, maskeja ja rokotuksia.

Bolsonaron kanslia ei ole kommentoinut Youtuben päätöstä, jonka myötä Bolsonaron 15 videota poistuvat palvelusta, paikallinen media O Globo kertoo.

Bolsonaron tilillä on viikoittaisia videoita keskusteluista ministereiden kanssa erilaisista asioista, joista osa lähetetään suorana.

Yhdellä videoista esiintyy brasilialainen lääkäri, joka suosittelee hydroksiklorokiinia koronaa vastaan. Hydroksiklorokiinia käytetään malarialääkkeenä.

Youtube on ilmoittanut, ettei se salli sisältöä alustallaan, jossa uskotellaan kyseisen aineen olevan tehokas hoitomuoto koronaa vastaan. Yhtiö kieltää lisäksi videot, jossa kielletään maskien vaikutus koronaviruksen estämiseksi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun sosiaalisen median alustat poistavat presidentti Bolsonaron sisältöä. Twitter ja Facebook poistivat Bolsonaron videoita viime vuonna, koska Bolsonaro vähätteli sosiaalisen etäisyyksien pitämistä ja väitti Brasilian suuren tartuntamäärän tekevän ihmiset immuuniksi koronalle.

Brasilia on yksi pahiten kärsineistä maista koronapandemian aikana. Presidentti Bolsonaro on saanut osakseen valtavasti kritiikkiä pandemian hoidosta.

Asiasta kertoi BBC.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja