Yöelämää, ruokaa, hiljaisia rantapoukamia - Mikä Kreikan saarista on sinun unelmakohteesi?

Kreikan saaristoon kuuluu yli 200 asuttua saarta. Suosituimmat turistikohteet ovat Kreeta ja Rodos, jotka tarjoavat aktiviteetteja laidasta laitaan. Rauhallista lomaa kaipaavien kannattaa tutustua pienempiin saariin, joilla paikallinen kulttuuri on vielä voimissaan. Studio55.fi kokosi viisi vinkkiä lomakohteiksi.

Santorini

Santorini on Kreikan saarten helmi. Sen valkoiset kylät ja jylhät maisemat kiehtovat erityisesti valokuvaajia, taitelijoita ja

patikoijia. Saari sopii aktiivisille lomailijoille, joita mäkinen maasto ei haittaa.

Kulttuurinnälkäisten kannattaa tutustua Iaan, jossa on paljon kauniita gallerioita, putiikkeja ja kahviloita.

Kreeta

Kreeta on Kreikan saarista isoin ja monipuolisin. Saarelta löytyy niin rantaelämää, historiallisia kyliä kuin patikoijille sopivia maastoja.

Kreetan tieverkko on erinomainen, joten saarella on helppo liikkua. Luksuslomaa kaipaavien kannattaa tutustua Elounda Bayn tarjontaan. Historiasta kiinnostuneille Knossoksen rauniot ovat ehdoton kohde.

Korfu

Korfun kauniissa pääkaupungissa kreikkalainen ja italialainen kulttuuri sekoittuvat hurmaavasti. Italialaisista vivahteista huolimatta kreikkalaista ruokaa on kuitenkin tarjolla joka puolella.

Turkoosit lahdenpoukamat ja vehreät vuoret ovat Korfun valtteja. Saari sopii hyvin auringonpalvojille, jotka haluavat nauttia kirkkaista uimavesistä.

Rodos

Rodos sijaitsee lähellä Turkin rannikkoa, joten itäiset vaikutteet näkyvät saaren kulttuurissa.

Rodoksen vanhakaupunki on yksi maailman kauneimmista. Kaupungin yöelämä on vilkasta, joten kohde sopii hyvin yöliitäjille. Rauhallisempaa lomaa kaipaavien kannattaa suunnata lounaaseen. Etelämpänä sijaitseva länsirannikko sopii hyvin surfaajille.

Saaren keskiosissa sijatsevaa vuoristoa lukuun ottamatta Rodos on maisemaltaan tasainen.

Mykonos

Mykonos on trendikäs saari, josta löytyy niin hippejä, hipstereitä kuin ylellistä elämää viettäviä ihmisiä. Mykonos sopii aktiivista lomaa kaipaaville seikkailijoille, jotka nauttivat uusiin ihmisiin tutustumisesta. Erityisesti Mykonoksen kaupungissa on vilkas yöelämä.

Rantalomaa kaipaavien kannattaa harkita etelärannikolle suuntaamista, sillä parhaat rannat sijaitsevat siellä.

Lähteet: top10greekislands.com, lomamatkailija.com, kreikka.net

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat