Yllätysnimitys! Myytinmurtajat-tähti Jamie Hyneman viideksi vuodeksi Suomeen yliopistoprofessoriksi

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT teki kovan nimityksen.

Lappeenrannassa sijaitseva LUT-yliopisto on tehnyt viisivuotisen sopimuksen Myytinmurtajat-ohjelmasta tutun keksijän Jamie Hynemanin kanssa. Hyneman toimii yliopiston professorina vuoteen 2026 asti.

– Nimitys on minulle suuri kunnia. On mukavaa, että voin käyttää teknologia- ja liiketoimintakokemustani LUTin hyväksi. Odotan jo innolla tulevia projekteja ja haasteita, Hyneman kertoo LUTin tiedotteessa.

Asiasta twiittasi myös LUTin rehtori Juha-Matti Saksa.

– Myö ollaan koronankin aikana palkattu timanttisten ihmisten joukkoon lisää timanttisia ihmisiä. Tänään tiimiimme liittyy timanttinen Jamie Hyneman, Saksa kirjoittaa.

LUT on Hynemanille ennestäänkin tuttu, sillä hän toiminut yliopiston kunniatohtorina vuodesta 2017 lähtien. Hänen tittelinsä tulee olemaan työelämäprofessori. Yliopistolla sijaitsee hänen nimeään kantava vertas,  J. Hyneman Center (JHC).

– Työelämäprofessorina aion kannustaa opiskelijoita innovatiivisuuteen ja tukea uusien innovaatioiden syntymistä JHC:ssä. Toivottavasti pääsen osallistumaan laajemminkin yliopiston toimintaan. Esimerkiksi ympäristöasiat ja erilaiset liikkumiseen tarkoitetut laitteet ovat erityisen lähellä sydäntäni, Hyneman kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat