Yllätysnimet Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan: Lue kaikki kisaajat täältä!

Kevään 2009 Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman kilpailijat ovat kuumia omien alojensa huippuammattilaisia. Mukana tanssii muun muassa huippukirurgi, kaksi Miss Suomea, ex-kansanedustaja ja huippukoomikko.

Tanssii Tähtien Kanssa -kausi starttaa MTV3-kanavalla sunnuntaina 1. maaliskuuta klo 21.00. Tuolloin nähdään kooste kauden 2008 tähtihetkistä.

Marco Bjurströmin ja Vappu Pimiän juontamat suorat lähetykset starttaavat 8.3. sunnuntaina. Ensimmäinen tähtipari jättää ohjelmalle hyvästit sunnuntaina 15.3.

Jännittävä finaali nähdään äitienpäivänä 10.5.

Kun kymmenikkö esiteltiin 28. tammikuuta lehdistölle, kaikki naiset esiintyivät Jukka Rintalan iltapuvuissa.

Satu Tuomisto ja Janne Talasma: Sadun etuna showtanssitausta!

Herkällä olemuksellaan ihastuttava Miss Suomi 2008 Satu Tuomisto paiskii ympäri maata mallin ja juontajan hommia ja tunnustaa rakastavansa työntekoa. Viime vuonna Suomen kauneimmaksi kruunattu Satu on opiskellut merkonomiksi ja tähtäimessä on suorittaa kaupan alan esimiestutkinto loppuun.

Viehkeä akaalaisneito ei osaa olla jouten, ja harrastuslistalta löytyykin kuntosalia, nyrkkeilyä ja lenkkeilyä. Satu ei ole aivan ensikertalainen tanssilattialla, sillä hänellä on yhdeksän vuoden kokemus showtanssista.

Viime vuonna Merja Larivaaran parina nähty tanssinopettaja Janne Talasma valmentaa Suomen huippupareja ja johdattelee satunnaisesti kilpatanssin maajoukkuetta salsan ja reggaetonin salaisuuksiin.

Rolf Nordström ja Nitta Kortelainen: Plastiikkakirurgi ja maskeeraaja

Yli 10 000 leikkausta tehneellä kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri, professori Rolf Nordströmillä on loistava ura. Miehen meriittilista on pitkä ja kunnioitettava: hän on muun muassa kehittänyt useita plastiikkakirurgisia leikkausmenetelmiä, kirjoittanut tieteellisiä artikkeleita ja kansainvälisiä oppikirjoja plastiikkakirurgiasta.

Vapaa-aikanaan Rolf metsästää ja viettää aikaa maatilallaan Pernajassa sekä pelaa mielellään jalkapalloa, kalastaa ja matkustaa.

16-vuotiaana vakavan tanssikärpäsen pureman saanut Nitta Kortelainen on nelinkertainen SM-voittaja, joka siirtyi ammattilaisten rivistöön vuonna 2005. Tanssinopetuksen ohella Kuopioon kotiutunut tarmokas Nitta työskentelee parturi-kampaajana ja maskeeraajana. Nitan pari on Mika Jauhiainen, joka tanssii kisassa Pirkko Mannolan kanssa.

Pirkko Mannola ja Mika Jauhiainen: Kauneutta ja komeutta säteilevä pari

Jo vuosikymmeniä kansaa ihastuttanut näyttelijä-laulajatar, viihteen tuhatkasvo ja ajattoman kaunis Pirkko Mannola ottaa mielenkiinnolla tanssihaasteen vastaan. Vuonna 1958 Miss Suomen kruunun kutreilleen saanut Pirkko on levyttänyt lukuisia levyjä ja näytellyt niin elokuvissa kuin televisiossa.

Pirkko näyttelee parhaillaan Espoon Kaupunginteatterissa ja toimii vuoden 2009 Reilun kaupan lähettiläänä.

Oulussa syntyneen, sittemmin kuopiolaistuneen Mika Jauhiaisen komeaan tanssiuraan lukeutuu monia saavutuksia. Vuonna 2005 mies siirtyi ammattilaiseksi ja voitti pareineen samana vuonna arvostetun Blacpool Rising Star-kilpailun.

Wilson Kirwa ja Susa Matson: Suomen positiivisin pari

Reilut kymmenen vuotta sitten Keniasta Suomeen muuttaneen Wilson Kirwan elämä on rikas käänteissään – miehen ammatinkuvat ovat vaihdelleet aina traktorinkuljettajasta ammattisotilaan kautta kestävyysjuoksijaan. Juoksijaurallaan Wilson edusti Suomea useissa MM- ja EM-kisoissa ja juoksi palkintosijoja GP-kisoissa. Pienen pojan isä on valittu Suomen positiivisemmaksi ihmiseksi.

Kaudella 2008 Nicke Lignellin parina hurmannut Susanne "Susa" Matson kertoo olevansa täysin koukussa salsaan. Jo pikkutyttönä tanssille sydämensä menettänyt Susa siirtyi vakiotanssin ammattilaiseksi 11 vuotta sitten eikä energia ota loppuakseen.

Miia Nuutila ja Vesa Anttila: Teatraalisuutta ja mestariainesta

Nauravainen ja sujuvasanainen Miia Nuutila on jäänyt yleisön mieleen muun muassa MTV3-kanavan suositusta Maajussille Morsian -ohjelmasta, joka poiki Miialle katsojien äänestämän parhaan naisesiintyjän Venlan vuonna 2007. Temperamenttinen teatteritaiteen maisteri on tehnyt laaja-alaisesti töitä niin tv:ssä kuin teatterilavoilla.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman toisella kaudella Pirkko Arstilan kumppanina nähty tanssinopettaja Vesa Anttila on yksi Suomen kansainvälisesti koskaan menestyneimmistä kilpatanssijoista, jolla on hallussaan jopa 13 Suomen mestaruutta. Puoliksi Berliinissä asuva Vesa on nyt täystyöllistetty tanssinopettaja.

Bettina Sågblom ja Jani Rasimus: Kampauksetkin kuosissa

Bettina S. -keskusteluohjelman luotsaaja Bettina Sågbom on onnistunut hurmaamaan katsojat kummallakin kotimaisella kielellä. Työn lisäksi kahden pojan äidille perhe sekä koti ovat tärkeitä ja aikaa pitää löytyä myös harrastuksille. Purjehdus on lähellä Bettinan sydäntä, kuten myös marjastus, sienestys, valokuvaus, hiihtäminen ja sulkapallo.

SM-tasolla tanssissa komeasti menestynyt Jani Rasimus nähdään tänä vuonna ammattilaisten SM-kisoissa Tampereella. Tanssi täyttää miehen elämästä suuren osan, mutta vuonna 1998 parturi-kampaajaksi valmistunut Jani toteuttaa nykyään visioitaan myös hiusalalla useamman vuoden tauon jälkeen.

Kim Herold ja Sanni Siurua: Esiintymiskokemusta piisaa

Suositun laulajan ja entisen mallin Kim Heroldin Humane-yhtye on toistaiseksi tauolla miehen luodessa omalla nimellään soolouraa. Menestys kansainvälisillä mallimarkkinoilla on koulinut miehestä ammattilaisen.

Koripalloa, jalkapalloa ja tennistä harrastavan Kimin tukipilarina toimii perhe, joka kannustaa nuorta miestä myös uuden tanssihaasteen edessä. Kim suhtautuu tanssiin realistisesti ja toteaa, että "odottaa kilpailulta paljon mokia".

Tanssin maailmaan Kimin luotsaa energinen opettaja Sanni Siurua, jossa on kosmopoliitin piirteitä. Jo 9-vuotiaana tanssiin hurmaantunut Sanni asui lapsuudessaan useaan otteeseen ulkomailla. Hän kotiutui Tampereelle vuonna 2002, jossa hän opiskelee englannin kääntämistä ja tulkkausta.

Mato Valtonen ja Janica Mattsson: Jarrumies ja SM-mitalisti

Mato Valtonen on ehtinyt näyttelemään elokuvissa, musisoimaan Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys-yhtyeissä, toimittamaan ja esiintymään niin radio-kuin tv-ohjelmissa, toimimaan IT-yrityksen toimitusjohtajana ja onpa mies ollut vuoristoradan jarrumiehenäkin!

Jatkuvasti uusia projekteja kehittelevälle miehelle huomion keskipisteenä oleminen ei ole uutta, mutta tanssikengät ovat tainneet pölyttyä jonkin verran.

Onneksi turkulaisella Janica Mattsonilla on vahva ote opettamiseen. Lumoava nainen on opiskellut Oulussa tanssipedagogiksi kilpatanssilinjalla sekä Hungarian Dance Academyssa. 7-vuotiaana alkanut kilpatanssiharrastus on jatkunut tähän päivään saakka elämäntapana ja kokopäivätyönä.

Lisäksi tanssiparina nähdään avopari Simo Frangen ja Rosa Meriläinen, joista voit lukea lisää täältä.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat