Yllätyskakku 31.5.2001

toim. Kaarina Roininen

Yllätyskakku

1 kääretorttu
Täyte:
6 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua
1 prk rahkaa
200 g ranskankermaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 -1 tl inkivääriä (tuoretta tai jauhettua)
2 dl kuutioitua persikkaa
2 dl kuutioitua ananasta
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
n. 200 g valkosuklaata (esim. 4 kpl Galak valkosuklaapatukaa)
2 prk rahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
marsipaaniruusuja tai tuoreita myrkyttömiä ruusuja tai tuoreita marjoja/hedelmiä

1. Vuoraa talouskelmulla pyöreäpohjainen kulho. Levitä vuoan pohjalle ja reunoille kääretorttuviipaleita.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Vatkaa rahkan joukkoon ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Lisää joukkoon hedelmäpalat, haalea liivateseos sekä lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
6. Kaada seos kääretorttupalojen päälle. Tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä 5-6 tuntia tai seuraavaan päivään.
7. Kumoa kakku suoraan tarjoiluastiaan ja poista kelmu.
8. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Ota kattila pois vedestä ja sekoita sulaneen suklaan joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos kakun pinnalle.
9. Koristele marsipaaniruusuilla, tuoreilla ruusuilla tai hedelmillä.

VINKKI
Voit käyttää kesällä säilykehedelmien asemesta n. 0,5 l tuoreita lohkottuja mansikoita tai muita marjoja. Kuorruta valkosuklaalla tai kermavaahdolla tai jätä kuorruttamatta.

Lue myös:

    Uusimmat