Yllättävä tieto Samsung Galaxy S7:n akunkestosta: Älä pidä tätä toimintoa päällä

Samsungin uuden huippupuhelimen akunkestosta on julkaistu testi, joka paljastaa akkua kuluttavan toiminnon. Puhelimen yksi uusista ominaisuuksista on Always on -vilkaisunäyttö, jonka käyttö ei virrankestomielessä ole kovinkaan järkevää.

Gsmarena.comin tekemän akkutestin perusteella vilkaisunäyttö lyhentää oleellisesti puhelimen käyttöaikaa. Jos Always on -näyttö on päällä, puhelimen kokonaisakunkesto lyhenee 96 tunnista 67 tuntiin. Jos vilkaisunäytön ohella pitää Edge-reunanäytön käytön aktivoituna, kokonaisaika laskee 60 tuntiin.

Samsungin mukaan Always on -näyttö kuluttaa akkua lisää vain yhden prosentin verran tunnissa. Gsmarenan testin mukaan todellisuus on tätä karumpi.

Akun kesto huippuluokkaa

Galaxy S7:n akunkesto on parempi kuin edeltäjässään Galaxy S6:ssa. Erityisen hyvä se on S7 edgessä, eli reunanäytöllä varustetussa variantissa. Puhelimen akun koko on 3600 milliampeerituntia eli peräti 1000 milliampeerituntia enemmän kuin S6 edgessä. Tämän seurauksena S7 edgellä voi soittaa 3G-puheluita viisi tuntia edeltäjäänsä enemmän yhdellä latauksella. Netinkäyttöaika on pidentynyt 2,5 tunnilla.

Samsungin huippumallin etuna on myös erittäin nopea latausaika. Samsungin mukaan S7:n lataus nollasta sataan prosenttiin hoituu 90 minuutissa pakkauksessa mukana tulevalla latauskaapelilla.

Galaxy S7 tukee langatonta latausta edeltäjänsä tapaan. Pieni miinus on se, että laite ei tue uusinta langatonta latausstandardia. Samsungin oman langattoman latausalustan kanssa puhelin latautuu lähes yhtä nopeasti kuin latausjohdolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja