Yllättävä näky! Bangladeshin pääministeri tuli Anne-Mariaa vastaan Nuuksion kansallispuistossa – "Söivät korvapuusteja ja lähtivät kävelemään"

0:38
MTV Uutisten lukija tallensi kuvia Bangladeshin pääministerin Nuuksion-vierailusta. Katso video!

Bangladeshin pääministeri Sheikh Hasina on vierailulla Suomessa. Hasina vieraili ainakin Nuuksion kansallispuistossa. Paikalla sattumalta ollut MTV Uutisten lukija hämmästyi, kun paikalle tupsahti pääministeri seurueineen suuren turvamiesjoukon saattelemana.

Anne-Maria Särö oli Nuuksion Haukkalammen rannalla sijaitsevan Haukanpesä-rakennuksen pihamaalla tänään lauantaina, kun paikalle saapui yllättäen suuri määrä virallisen näköistä väkeä. Haukanpesässä on välinevuokraamo ja kahvila.

– Katsottiin, kun siinä oli pukumiehiä ainakin 10, että mitä siellä tapahtuu. Siellä olikin pääministeri perheineen. Tunnistin hänet, sillä seuraan politiikkaa, Särö kuvailee tilannetta.

Särön mukaan pääministerin matkassa oli turvamiesten lisäksi perhettä. Seurue söi Haukanpesän pihalla korvapuusteja.

– Turvamiehiä oli ihan ympäri aukiota. Jokaisella oli oma paikkansa, ja kun vettä alkoi sataa, he menivät heti tarjoamaan Hasinalle sateenvarjoa, josta hän kuitenkin kieltäytyi.

– He söivät korvapuusteja ja lähtivät sitten kävelemään retkeilyreitille päin.

Ulkoministeriö: Kyse yksityisvierailusta

 Matkailualalla työskentelevä Särö ihastelee, että Bangladeshin pääministeri oli päättänyt tutustua Nuuksion luontoon.

– On tosi kiva nähdä, että pääkaupunkiseudun luonto houkuttelee vierailemaan.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan, että pääministeri Hasinan vierailu Suomeen oli tiedossa. Kyse on kuitenkin yksityisvierailusta, eikä pääministerillä ole Suomessa virallisia tapaamisia.

Bangladeshilainen Dhaka Tribune -lehti tietää kertoa, että Hasina pysähtyi viikonlopuksi Suomeen matkallaan New Yorkiin, missä järjestetään YK:n 76. yleiskokous maanantaista alkaen. Hasinan kerrotaan laskeutuneen Helsinki-Vantaalle perjantaina iltapäivällä. Mukana on muun muassa Bangladeshin ulkoministeri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja