Ylioppilaat 21.4.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Ylioppilaat


1 l mannapuuroa
1/2 sitruunan mehu
1 dl rusinoita
1 dl pähkinärouhetta
3 rkl sokeria

Mehukastike:


1/2 l mehua eli (2 dl mehutiivistettä & 3 dl vettä)
1 1/2 rkl maizenaa

Koristeluun:


rusinoita ja sitruunamelissaa
6 pientä annosvuokaa tai kahvikuppia

Valmista puuro ohjeen mukaan. Sekoita sitruunamehu haaleaan puuroon. Lisää sekaan vielä rusinat, pähkinärouhe ja sokeri.
Huuhtele annosvuoat kylmällä vedellä ja laita rusinoita annosvuokien pohjalle. Kaada puuro niihin ja laita vuoat jääkaappiin jäähtymään.
Valmista mehukastike. Valmista mehu ja laita kattilaan ja lisää maizena, tai vaihtoehtoisesti voit käyttää perunajauhoja, kylmään nesteeseen (kokoneste suurustus). Kuumenna koko ajan samalla sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa ja ota kattila lämmönlähteeltä. Kaada mehukastike jäähtymään.
Kumoa ylioppilaat vuoista tarjoiluvadille ja kaada kastiketta ylioppilaiden ympärille. Koristele tarjoiluastia sitruunamelissan lehdillä juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat