Yli 100 vainajaa löytänyt 70-vuotias Reino Savukoski lopettaa etsintätoiminnan: "Olin niin maassa kuin olla voi – en olisi muuten lopettanut"

Etsijäkonkari Reino Savukoski Tallinnassa kadonneen Arin jäljillä 2:04

Savukosken terveysongelmat pahenivat, kun hän oli Tallinnassa etsimässä Ari Saarilampea.

Ainakin 112 kadoksissa ollutta ihmistä löytänyt Reino Savukoski kertoo MTV Uutisille, että hänen on täytynyt jättäytyä pois etsintätoiminnasta. Syynä on heikentynyt terveys: "En olisi muuten lopettanut", Savukoski toteaa.

Punkaharjulainen Savukoski on etsinyt kadonneita ja hukkuneita vapaaehtoistyönä vuodesta 1987 lähtien. Apunaan hänellä oli hukkuneiden etsintään koulutettu koira sekä erikoislaittein varusteltu vene.

– Viime aikoina on ollut sairastelua. Sain viime talvena Venäjällä jonkin viruksen keuhkoihin ja koko talven oli yskä. Tammikuussa, kun olin Tallinnassa etsimässä Ari Saarilampea, se paheni. Sitten maalis-huhtikuussa minulla meni jalat alta kolesterolilääkkeiden vaikutuksesta. Olin niin maassa kuin olla ja voi, en jaksanut yksinkertaisesti, Savukoski sanoo.


Ilman sairastumistaan lähemmäs 70-vuotias Savukoski toteaa, että etsintätyö jatkuisi.

– En olisi kyllä muuten lopettanut, mies toteaa.

Savukoski kertoo, että tälläkin hetkellä Venäjälle olisi useampi etsintäpyyntö.

– Sinne on kuitenkin välitetty viestiä, etten voi tulla.

Tekee merkittävän lahjoituksen

Savukoski lahjoittaa etsintäkalustonsa Lumijoen etsintävene ry:lle tukeakseen etsintätoimintaa vielä eläköitymisensä jälkeen.

– Sanoin, että täältä voi vehkeet hakea. Onhan minulla ollut vähän omaakin sijoitusta siinä, mutta sinne menköön, sillä pääasia on, että joku jatkaa toimintaa, Savukoski toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat