Ylen gallup: SDP:n suosio viime aikojen ennätyslukemissa, keskusta putosi viidenneksi vihreiden taakse

Kaikki puolueet tukevat ansiosidonnaista työttömyysturvaa kaikille 2:32
Näin sujui kesän ainoa kaikkien puolueiden tentti Helsingin SuomiAreena-tapahtumassa heinäkuussa.

Pääministeripuolue SDP:n suosio on viime aikojen ennätyslukemissa, ja se jatkaa suosituimpana puolueena, kertoo Ylen gallup. SDP:n kannatus on nyt 23,4 prosenttia ja nousi 1,5 prosenttiyksiköllä viime kuusta.

Heinäkuussa puolueen suosiossa mitattiin pieni notkahdus, mutta nyt kannatus on jälleen nousussa. SDP:n suosio Ylen kyselyissä on noussut kevään 2019 eduskuntavaaleista 5,7 prosenttiyksikköä.

Toiseksi suosituimpana puolueena jatkaa oppositiopuolue perussuomalaiset, jonka kannatus nousi 0,8 prosenttiyksikköä 18,9 prosenttiin.

Kolmantena 17,3 prosentilla jatkaa opposition kokoomus. Suosio putosi 0,6 prosenttiyksikköä viime kuusta.

Keskustan suosio on pohjalukemissa, ja puolue putosi vihreiden taakse viidenneksi suosituimmaksi puolueeksi. Vihreät nousi 0,7 prosenttiyksikköä 11,6 prosentin suosioon, kun keskustalle mitattiin 10,5 prosentin suosio. Se on 0,9 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten.

Hallituksessa vasemmiston kannatus laski 0,6 prosenttiyksikön verran 8,1 prosenttiin. RKP:n kannatus on kyselyssä 4 prosenttia.

Kristillisdemokraattien kannatus on 3,6 prosenttia ja Nyt-liikkeen 1,2 prosenttia.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi heinä–elokuun aikana 2 435 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat