Ylen gallup: Perussuomalaisten kannatus jo yli 20 prosenttia – vihreät, keskusta ja vasemmistoliitto menettivät kannatustaan

Perussuomalaisten kannatus on kohonnut Ylen kannatusmittauksessa 20,6 prosenttiin. Nousua edellisestä mittauksesta on yksi prosenttiyksikkö.

Perussuomalaisten ero toisena olevaan kokoomukseen kasvoi yli kolmeen prosenttiyksikköön. Kokoomuksen kannatus oli 17,4 prosenttia, jossa on hieman nousua.

Päähallituspuolue SDP:n kannatus kasvoi myös aavistuksen edellisestä mittauksesta ja oli 16,9 prosenttia. Muiden hallituspuolueiden kannatus laski.

Kannatustaan menettivät vihreät, keskusta ja vasemmistoliitto. Vihreiden kannatus oli nyt 14,6 prosenttia, ja laskua edelliseen Ylen mittaukseen oli 0,5 prosenttiyksikköä.

Keskustalla puolestaan kannatus oli 11,6 prosenttia, kun edellisessä mittauksessa puoluetta kannatti 12,6 prosenttia vastaajista.

Vasemmistoliitto menetti kannatustaan edelliseen kyselyyn verrattuna 0,6 prosenttiyksikköä. Puolue sai nyt 8,1 prosentin kannatuksen.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 2440 henkilöä 12. elokuuta–3. syyskuuta välisenä aikana. Virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat