Ylen gallup: Perussuomalaisten kannatus jo yli 20 prosenttia – vihreät, keskusta ja vasemmistoliitto menettivät kannatustaan

6:44
Mistä eduskunnassa väännetään tänä syksynä? Talouden lisäksi tapetilla sananvapauden rajat

Perussuomalaisten kannatus on kohonnut Ylen kannatusmittauksessa 20,6 prosenttiin. Nousua edellisestä mittauksesta on yksi prosenttiyksikkö.

Perussuomalaisten ero toisena olevaan kokoomukseen kasvoi yli kolmeen prosenttiyksikköön. Kokoomuksen kannatus oli 17,4 prosenttia, jossa on hieman nousua.

Päähallituspuolue SDP:n kannatus kasvoi myös aavistuksen edellisestä mittauksesta ja oli 16,9 prosenttia. Muiden hallituspuolueiden kannatus laski.

Kannatustaan menettivät vihreät, keskusta ja vasemmistoliitto. Vihreiden kannatus oli nyt 14,6 prosenttia, ja laskua edelliseen Ylen mittaukseen oli 0,5 prosenttiyksikköä.

Keskustalla puolestaan kannatus oli 11,6 prosenttia, kun edellisessä mittauksessa puoluetta kannatti 12,6 prosenttia vastaajista.

Vasemmistoliitto menetti kannatustaan edelliseen kyselyyn verrattuna 0,6 prosenttiyksikköä. Puolue sai nyt 8,1 prosentin kannatuksen.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 2440 henkilöä 12. elokuuta–3. syyskuuta välisenä aikana. Virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja