Mainos

Ylellä ei ole varaa lennättää Saara Aallon hittinikkareita euroviisuihin: ”Jatkossa emme aio työskennellä Ylen kanssa”

8:11

Aftonbladet haastatteli viisukonkari Linnea Debiä kevään euroviisujen alla. Deb on toinen Saara Aallon Monsters-edustuskappaleen kirjoittajista.

Videolla artikkelin yläosassa Saara Aalto kertoo Uuden musiikin kilpailusta ja viisuhuumasta. 

Aftonbladetin haastattelussa selvisi, että Linnea Deb ja tämän kollega Joy Deb eivät seuraa Saara Aallon esiintymistä paikan päällä Lissabonissa, koska Yle ei maksa kaksikon lentoa tai majoittumista. Kaksikko on päätöksestä erittäin pahoillaan.

– Tämä tuntuu todella kurjalta. Kuvittele elokuvafestivaali, jossa ohjaaja tai käsikirjoittaja eivät ole paikalla, Linnea Deb toteaa haastattelussa.

Yle tilasi Linnea ja Joy Debiltä varta vasten kappaleen Uuden musiikin kilpailua varten. Uudistuneessa UMK:ssa Saara Aalto esitti kolme kappaletta, joista yleisö sai äänestää voittajan. Kisan voitti Debien tekemä Monsters.

Linnea Deb ihmettelee haastattelussa sitä, miksi heidät lennätettiin Suomeen UMK-finaaliin, muttei itse kisoihin Lissaboniin. Aftonbladet kysyi asiaa Ylen tuottaja Anssi Autiolta.

– Maksamme jo niin monen matkan. Eikä se ole yksin meidän päätettävissämme, ketkä delegaatioon kuuluu, Autio selittää. 

Autio korostaa, että he kovasti haluaisivat, että myös kappaleen tekijät olisivat mukana viisuhuumassa.

– Laulun tekijöiden pitäisi ehdottomasti olla paikalla, mieluummin kuin esimerkiksi managereiden tai pr-henkilöiden. Viisumatka järjestetään kuitenkin yhteistyössä Warner Music Finlandin ja Saaran tiimin kanssa, ja meidän pitää neuvotella asiasta heidän kanssaan, että ketkä kuuluvat delegaatioon, Autio perustelee.

Tapauksen vuoksi Deb linjaa, että kaksikon ja Ylen yhteistyö jäänee tähän.

– Ei, emme aio työskennellä Ylen kanssa jatkossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.