Yleisurheilutähti jää pois MM-kisoista – katse suunnattu ensi vuoden olympialaisiin

Takavuosien seivästähti Renaud Lavillenie joutuu jäämään pois elokuussa Budapestissa kisattavista yleisurheilun MM-kisoista loukkaantumisen takia. Ranskalaislegenda aikoo silti hypätä tulevan vuoden olympialaisissa Pariisissa.

Lavillenien, 36, kauden paras on kesäkuun lopussa Puolan Sopotissa syntynyt tulos 561. Hän jäi heinäkuun lopussa Ranskan mestaruuskisoissa ilman tulosta.

Hyppääjällä olisi ollut edustusoikeus MM-kisoihin viime vuoden syyskuussa hyppäämällään tuloksella 581, mutta uudet vammat estävät osallistumisen.

– Yritykseni päästä mukaan MM-kisoihin huolimatta kuukauden tauosta ei valitettavasti onnistu. Kroppani ei anna minun hypätä Budapestissa iskiaskivun palattua, Lavillenie kirjoitti Instagramissa.

Lavillenie on saavuttanut urallaan olympiavoiton Lontoon kisoista 2012, kolme Euroopan mestaruutta ja kaikkiaan viisi MM-mitalia, mutta maailmanmestaruus puuttuu yhä hänen palkintokaapistaan. 

Nyt hänen katseensa on suunnattu jo ensi kauteen, jossa päätapahtumana ovat Pariisin olympialaiset.

– Aion ottaa aikaa akkujen lataamiseen fyysisesti ja psyykkisesti, jotta olen valmis vuoteen 2024 ja sen takarajoihin parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat