Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Yleisimmät pizzamokat – oletko aina laittanut juuston väärin?

Julkaistu 17.07.2013 07:46

Pizza on yksi maailman suosituimmista ruoista, mutta moni kotikokki sortuu sen valmistuksessa yleisiin virheisiin.

1. Laitat juuston täytteiden päälle

Pizzatäytteiden järjestyksellä on useimmiten yllätävänkin paljon vaikutusta pizzan rakenteeseen ja makuun.

Suomalaiset valmistavat yleensä pizzansa levittämällä pohjan päälle ensin tomaattikastiketta, sitten täytteitä ja lopuksi juustoa. Monet huippukokit ovat kuitenkin sitä mieltä, että tämä järjestys ei läheskään aina toimi: Juusto pitäisikin laittaa täytteiden alle ja tomaattikastiketta tiputtaa pintaan vasta lopuksi. Tätä mieltä on esimerkiksi suomalainen italialaisen ruoan asiantuntija Saku Tuominen.

– Juusto pitäisi laittaa täytteiden alle, muuten pizzaan tulee ikävä juustokuori.

Juuston päälle ei kuitenkaan kannata jättää helposti palavia aineksia, kuten tuoreita yrttejä tai superohuita sieniviipaleita.

2. Laitat liikaa täytettä

Pizzaa ei kannata hukuttaa täytteisiin. Jos pizza on liian paksu ja pursuaa täytteitä, eivät täytteet kypsy tasaisesti. Vaarana myös on, että pizzapohja jää liian raa'aksi. Vähemmän on enemmän pizzan valmistuksessakin!

3. Valitset liian nestemäiset ainekset

Jos valitset pizzatäytteiksi runsaasti nestemäisiä aineksia, kuten tomaattikastiketta ja tuoreita tomaatteja, voi rapea pizzasi muuttua äkkiä vetiseksi. Täytteiden nesteet valuvat helposti myös pizzapohjaan, jolloin siitä tulee vetinen ja pahimmassa tapauksessa myös raaka.

4. Käytät pelkkiä valmisaineksia

Valmistatko pizzan aina ostamalla pakastepohjan ja purkkikastikkeen? Kokeile joskus alusta asti itse tehtyä pizzaa ja voit yllättyä positiivisesti. Tomaattikastikkeen valmistaminen ei ole hankalaa: voit valmistaa sitä kerralla isomman satsin ja laittaa osan pakkaseen. Kastikkeeseen saat makua käyttämällä erilaisia yrttejä tai esimerkiksi Marsala-viiniä.

5. Käytät pizzataikinan heti

Täydellinen pizzataikina vaatii pitkän seisomisajan. Parhaissa ravintoloissa pizzataikinan annetaan muhia jääkaapissa jopa useamman päivän ennen käyttöä, kunnes se otetaan huoneenlämpöön nousemaan. Anna pizzataikinan olla jääkaapissa edes yön yli, jolloin saat varmasti täydellistä pizzaa.

(MTV)

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Oletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!Näin valmiista pakastepizzasta tulee huomattavasti parempaaKatjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Lontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa